DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! Milo udario na medije: Uhapšeni urednici Borbe i IN4S zbog vesti o eksploziji u vili Gorica!
Foto: AP

napeto

DRAMATIČNO U CRNOJ GORI! Milo udario na medije: Uhapšeni urednici Borbe i IN4S zbog vesti o eksploziji u vili Gorica!

Crna Gora -

Podgorička policija uhapsila je glavne i odgovorne urednike crnogorskih portala "Borba" i "IN4S" Dražena Živkovića (39) i Gojka Raičevića (56) zbog sumnje da su izvršili krivična dela izazivanje panike i nereda, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Oni se terete da su u nedelju, 12. januara izazvali paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici, bez prethodne provere informacije.

Kako se navode, oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U Vili "Gorica" u Podgorici, koju za prijem visokih gostiju i delegacija iz inostranstva koriste crnogorski predsednik Milo Djukanović i vlada te države, u nedelju popodne zapalila se razvodna kutija, a kvar je brzo saniran.

Borba i IN4S preneli su juče da se u Vili "Gorica" dogodila eksplozija i da su na lice mesta upućene vatrogasne ekipe i policija.

Podsećamo, ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava u Crnoj Gori.

Bivša glavna i odgovorna urednica portala FOS Anđela Đikanović (26) puštena je nedavno da se brani sa slobode pošto je uhapšena zbog sumnje da je počinila krivično delo izazivanja panike i nereda.

Policija je ranije navela da je ona izazvala paniku u javnosti iznošenjem lažnih vesti putem medija time što je kao autorka objavila tekst pod naslovom "FOS otkriva: Pripadnici ROSU na raspolaganju Crnoj Gori za Badnji dan" u kojem se navodi da će "oko 250 pripadnika ROSU - specijalne kosovske jedinice stajati na raspolaganju crnogorskim bezbjednosnim organima na dan okupljanja u Podgorici".

Ona je na saslušanju negirala optužbe, a prema rečima njenog advokata, nije želela da otkrije izvor svoje informacije, prenosi CdM.

Udruženje novinara Crne Gore oštro su protestovali protiv hapšenja koleginice Anđelke Đikanović i tražili su njeno momentalno puštanje na slobodu.

Kurir.rs/Tanjug/IN4S

Foto: Printcreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track