BALKANSKOM ESKOBARU ODUZETE 3 VILE I 2 MILIONA EVRA: Rođen u Podgorici, a iz Zagreba organizovao šverc kokaina
Foto: MUPRS, Screenshot

imao filmski život

BALKANSKOM ESKOBARU ODUZETE 3 VILE I 2 MILIONA EVRA: Rođen u Podgorici, a iz Zagreba organizovao šverc kokaina

Crna Gora -

Odlukom vlasti u Hrvatskoj i Švajcarskoj, Podgoričaninu Iljmiji Frljučkiću privremeno je oduzeta imovina i blokiran mu je račun.

Oduzete su mu tri vile u Bazelu i Zagrebu zbog sumnje da ih je stekao prodajom kokaina i blokirana su mu oko dva miliona evra, zaplenjenih od dvoje njegovih najbližih saradnika.

Frljučkić je uhapšen na osnovu operativnih podataka koje su pribavili DEA i Europol. U poslednje vreme boravio je u Hrvatskoj, odakle je organizovao šverc kokaina iz Južne Amerike privatnim avionima.

Hapšenjem 16 osumnjičenih, zaplenom oko tone kokaina i oduzimanjem više od dva miliona evra u gotovini okončana je međunarodna akcija kodnog naziva “Familija”, u kojoj se među osumnjičenima našao Podgoričanin Majkl Dokovič (60). On je rođen kao Iljmija Frljučkić, a više puta je menjao identitet. Između ostalog, imao je dokumenta i na imena Majkl Bugati, Majkl Iljriani i Živko Jović.

Iz vile u Zagrebu organizovao je šverc tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Dva meseca bio je pritvoren u Švajcarskoj, nakon što je uhapšen na aerodromu kada je došao da prekontroliše pošiljku 600 kilograma kokaina.

Akcijom “Familija” koordinirali su američka DEA i Europol, a istragu su pokrenule bezbednosne službe Hrvatske. U okviru iste policijske akcije u Beogradu je izvršen pretres Frljučkićevog stana.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srbije, policija je tada pronašla i zaplenila veću količinu novca u različitim valutama i apoenima, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovana dokumenta, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

Prema sumnjama istražitelja, Podgoričanin je organizovao šverc kokaina preko privatnih aviona. Organizovao je stjuardese i putnike kako bi u torbama prebacili drogu velike vrednosti na željenu adresu. Upravo tako je i uhapšen. Zaseda mu je postavljena na više aerodroma. Nepunih 48 sati pre sletanja u Švajcarsku aviona sa 600 kilograma kokaina, istražitelji iz te zemlje i Francuske dobili su informaciju da će biti prokrijumčarena velika količina droge u privatnom avionu. Krajnja destinacija bila je Švajcarska, u kojoj je Frljučkić trebalo da sačeka “robu”. Zbog toga su Francuzi pustili da koferi sa drogom prođu kontrole pod nadzorom.

Prema planu leta, privatni avion iz Urugvaja sletio je u Nicu. Avion sa kokainom istražitelji su pratili još iz Južne Amerike. U Francuskoj su iz aviona izašli stjuardesa i putnici, a šverceri su nastavili do Bazela, gde su i uhapšeni kada su pretovarali drogu.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track