Najnovije vesti

INSPEKTORA U SPUŽU TERALI DA "BERE GROŽĐE": On sada sve demantuje, nije u pitanju maltretiranje, već tako UBIJA VREME!
Foto: Privatna arhiva

direktno

INSPEKTORA U SPUŽU TERALI DA "BERE GROŽĐE": On sada sve demantuje, nije u pitanju maltretiranje, već tako UBIJA VREME!

Crna Gora

Pritvorenik Vladan Juretić, koji se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu, poslao je preko svog advokata Dragoljuba Đukanovića reagovanje Vijestima, u kome tvrdi da ga niko ne zlostavlja u ćeliji Istražnog zatvora.

"Pre svega ističem da ste teško zloupotrebili vašu delatnost i sa, ne znam ni sam kojom namerom, objavili privatnu fotografiju i snimke i napravili na osnovu tih snimaka tekst, koji apsolutno nema veze sa istinom i sa snimcima. Sve što se vidi na snimcima je naš trening i naša zabava, gde u 20 kvadrata prostora nas osmoro tražimo način da "potrošimo" vreme. Nikakvog zlostavljanja i mučenja nije bilo", piše u Juretićevom reagovanju.

Podsetimo, prošle sedmice je u javnosti osvanuo snimak navodnog zlostavljana Juretića od cimera koji su ga terali da radi vežbe, "bere grožđe" i sve to snimali.

foto: Privatna arhiva

Juretić, koji je građevinski inspektor, se nalazi u pritvoru zbog sumnji da je počinio krivično delo primanja mita.

Kako su saopštili iz UIKSa povodom ovog snimka, Juretić je više puta, i pisanim putem i usmeno, zahtevao da bude vraćen u prostoriju u koju je ranije bio smešten sa ostalim pritvorenicima, tvrdeći da medijski navodi o njegovom navodnom zlostavljanju nisu tačni i da je nepravedno, bez svoje krivice, izmešten i izolovan od ostalih pritvorenika.

"Dosadašnja saznanja do kojih su došli nadležni u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija ne ukazuju da je u odnosu na pritvorenika V. J. došlo do bilo kog oblika torture, ali će konačnu ocenu o navedenom dati nadležno tužilaštvo koje je povodom navedenog događaja formiralo predmet. Pritvorenik V. J. je u razgovoru sa predstavnicima institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda negirao navode o zlostavljanju iz objavljenog teksta, o čemu je institucija Zaštitnika informisala javnost", saopšteno je iz UIKS-a.

Takođe, u cilju provjere navoda koji se odnose na postupanje pritvorenih lica prema pritvoreniku V. J., Uprava UIKS-a je ostvarila komunikaciju sa advokatom imenovanog pritvorenika, koji je pisanim putem obavestio UIKS da je u više navrata razgovarao sa Juretićem o uslovima u kojima je smešten i odnosu drugih pritvorenika prema njemu.

foto: Privatna arhiva

Prilikom tih razgovora, prema zvaničnom obaveštenju advokata, pritvorenik nije saopštio da ima bilo kakvih problema sa drugim pritvorenicima, niti ima potrebu da bude premešten u drugu prostoriju.

Redakcija Vijesti, s druge strane, odgovorila je da je sa dužnom novinarskom pažnjom postupala u slučaju pritvorenog građevinskog inspektora Vladana Juretića, s isključivom namerom da zaštiti javni interes i samog inspektora.

"Uredništvo Vijesti nema dilemu, nakon uvida u snimke, da se radi o nedozvoljenom postupanju prema državnom službeniku. Mi ih ni sada nećemo ponuditi javnosti da prosudi i dalje se vodeći istim premisama o zaštiti gospodina Juretića kao građanina koji ima prava, a zabrana mučenja po Konvenciji o ljudskim pravima spada u apsolutno pravo kog se nikog ne može odreći", saopštila je redakcija.

Kurir.rs/CDM/Vijesti.mr Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...