NAČELNIK PODGORIČKE POLICIJE PORUČIO: Delovaćemo odlučno u zaštiti javnog dobra
Foto: Printscreen Youtube MUP Crne Gore

bezbednost crnogorske prestonice

NAČELNIK PODGORIČKE POLICIJE PORUČIO: Delovaćemo odlučno u zaštiti javnog dobra

Crna Gora -

Podgorička policija će delovati odlučno i u koordinaciji sa službama Glavnog grada zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima, izjavio je načelnik Centra bezbednosti u Glavnom gradu, Milovan Pavićević.

Pavićević je sa saradnicima razgovarao o pitanjima iz domena bezbednosti saobraćaja u Podgorici, ali i o slučajevima narušavanja izgleda javnih površina od, kako se navodi, neodgovornih pojedinaca i grupa, kao i o aktivnostima Službe zaštite i spašavanja i saradnje sa Centrom bezbednosti Podgorica.

"Policija će delovati odlučno i u koordinaciji sa službama Glavnog grada zaštititi javne površine i dobra koja pripadaju svim građanima", istakao je Pavićević, saopšteno je iz Centra JB u Podgorici.

Navodi se da su nadležnim državnim organima procesuirana sva lica koja su zatečena u trenutku dok su nanosili šetu javnim površinama i iscrtavanja murala.

"To će i u narednom periodu biti praksa kroz zajedničku plansku aktivnost policije i službi Glavnog grada", navodi se u saopštenju.

Predstavnici Centra bezbednosti Podgorica i Glavnog grada su apelovali na građane da na miran i dostojanstven način ispoljavaju svoja građanska prava i da se suzdržavaju od ponašanja kojima se vrši devastacija i oštećenje javnih površina i javnih dobara.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Printscreen Youtube MUP Crne Gore)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track