UČITELJICA IZ BARA SUSPENDOVANA! Rada Višnjić: Deca su predložila da crtaju ŠTRUMPFOVE SA TROBOJKOM!
Foto: Facebook / Rada Višnjić

odluka rukovodstva škole

UČITELJICA IZ BARA SUSPENDOVANA! Rada Višnjić: Deca su predložila da crtaju ŠTRUMPFOVE SA TROBOJKOM!

Crna Gora -

Rada Višnjić, učiteljica iz OŠ "Jugoslavija", čija su deca na času likovnog crtala Štrumpfove, suspendovana je, dok protiv nje traje disciplinski postupak.

Učiteljica je ovu informaciju saznala juče popodne kada je došla na posao.

„Dok taje postupak neću moći da se viđam sa svojom decom na časovima. Odluka me nije iznenadila. Trenutno je jedini problem u tome što nemam odgovor na pitanje koliko bi suspenzija mogla da traje, a za to vreme neću primati platu“, izjavila je Višnjićva za Sputnjik.

Radovi su nastali u ponedeljak na redovnom času likovnog, na temu, crtanje ukrasa.

Veliki Štrumpf, koga su dece crtala na trobojkama, postao je novi simbol borbe za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori.

Nakon što su Štrummpfovi postali hit na društvenim mrežama, direktorka škole Biljana Vukmanović je izjavila da ta insitucija nije mesto u kome će se otvoreno ili prikriveno demonstrirati političko delovanje.

ŠTRUMPFA SU PREDLOŽILA DECA

"Imali smo nastavnu jedinicu 'crtanje ukrasa'. Objasnila sam im da mogu da nacrtaju šta god žele, a da to može da posluži kao ukras. Jedna devojčica se dosetila i pitala da li mogu da nacrtaaju Štrumpfa sa društvene mreže", ispričla je Višnjićeva za podgoričku Pobjedu.

Ističe da nije bilo razloga da kaže da ne mogu da crtaju šta hoće, a što bi moglo da bude ukras.

"Radim već 30 godina, zakon poštujem i ne igram se sa takvim stvarima, pa još od prvog razreda imam dozvolu od roditelja da, pošto volim da se pohvalim sa dečjim crtežima, tekstovima, pesmama, objavljujem sve to na svom Fejsbuk profilu", rekla je ona.

Dodala je i da je fotografija uklonjena sa Fejsbuka.

Uvek se, kaže, trudi da ispoštuje želje dece.

"Direktorka je trebalo da objasni da ideja nije potekla od mene, već da su učenici predložili šta da crtaju. Javnost treba da zna da učiteljica nije zadala da se nacrta Štrumpf, već crtanje ukrasa. Protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Nemam nikakvu bojazan, to će se lako rešiti, jer je u pitanju nesporazum", navela je.

Smatra da direktorka škole samo radi svoj posao, kao i ministar.

Kurir.rs/Tanjug/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track