KADA SAM RADILA PRIREDBU NA ALBANSKOM, NISAM IM SMETALA: Učiteljica iz Bara se oglasila posle suspenzije zbog trobojke
Foto: Facebook/Luka Radonjić, Facebook/Rada Višnjić

incident zbog štrumpfova

KADA SAM RADILA PRIREDBU NA ALBANSKOM, NISAM IM SMETALA: Učiteljica iz Bara se oglasila posle suspenzije zbog trobojke

Crna Gora -

Slučaj učiteljice Rade Višnjić iz Bara podelio je crnogorsku javnost. Dok iz ministarstva i vladajućih partija osuđuju “bilo koju zloupotrebu dece i obrazovnih ustanova”, iz opozicionog DNP podržavaju učiteljicu.

Podsetimo, Rada je suspendovana kada je na Fejsbuku objavila fotografiju na kojoj učenici pokazuju crteže štrumfova u čijoj pozadini su boje trobojke. Njoj je saopšteno da je suspendovana dok traje disciplinski postupak.

Međutim, ovo nije prvi slučaj da je, kako kaže, "širila bratstvo i jedinstvo".

"Podsetiću da sam pre dve godine sa decom radila za priredbu tačku uz albansku pesmu. Moje prvo angažovanje u prosveti bilo je u školi u Đuravcima gde je oko 90 odsto albanskog stanovništva. Držali su me kao malo vode na dlanu. Nemam ja ništa protiv muslimana, Albanaca, rekla je Rada za Novosti.

Iako je menja koleginica Milica, ona dolazi na posao.

"Imam pravnu pomoć i spremam odgovor za disciplinski postupak. Lično ne očekujem ništa loše", kazala je učiteljica Višnjić.

Direktorka OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović pokrenula je disciplinski postupak protiv učiteljice i suspendovala je, nakon što je na privatnom profilu objavila trobojke.

"Prvog dana školske nastave u drugom polugodištu u 5.razredu imali smo čas likovnog na kojem je, po nastavnom planu i programu bila nastavna jedinica crtanje ukrasa. Deca su pitala “možemo li onog štrumfa sa društvene mreže” i ja sam to prihvatila. Deca su koristila boje po njihovoj želji, i nikakve druge ideje nije bilo. Objavila sam fotografiju na svom Fejsbuk profilu jer mi je bilo slatko. Nisam navela naziv škole", kazala je Višnjićeva dodajući da je istog dana kad je postavila fotografiju iz učionice, telefonom zvala direktorka škole i zahtevala da skine sliku.

Inače, Rada je rekla da je član partije Demokratske partije socijalista od 2013. U Demokratskoj partiji socijalista, Novostima je rečeno da je 2013. Rada Višnjić popunila karton, po staroj evidenciji.

"Međutim u reevidenciji koja je urađena 2015. i u sadašnjoj aktuelnoj evidenciji nje više nema, rečeno je.

Kurir.rs/Novosti.rs (B. Dabić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track