POLICIJA KRENULA NA UČESNIKE PROTESTA U PODGORICI: Uhapšeno 16 ljudi, pronađeni pištolji, puške i municija
Foto: Uprava policije Crne Gore

biće podnete krivične prijave

POLICIJA KRENULA NA UČESNIKE PROTESTA U PODGORICI: Uhapšeno 16 ljudi, pronađeni pištolji, puške i municija

Crna Gora -

Podgorička policija privela je 16 ljudi, među kojima je majka jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića, Ratka Knežević (68), saopšteno je iz Uprave policije. Nakon saslušanja u Sudu za prekršaje, Kneževićeva je puštena.

Pripadnici Uprave policije su jutros, postupajući na osnovu naredbe nadležnog suda, pretresala 17 lokacija i tom prilikom pronašli oružje u ilegalnom posedu pušku i dva pištolja, određenu količinu municije, sredstava komunikacije i druge stvari i predmete.

“Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (32) pronađena je puška sa isteklim oružnim listom i 32 komada municije različitog kalibra”, saopšteno je iz policije.

Protiv njega podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

foto: Uprava policije Crne Gore

“Prilikom pretresa stana M.K. (47) pronađena je municija kalibra 7,62 mm. Uhapšen je zbog sumnje da je nedozvoljeno držao oružje i eksplozivne materije. Pretresom stana M.A. (28) pronađen je pištolj marke „Zastava“ sa isteklim oružnim listom. Protiv M.A. je podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju”, navode iz policije.

Kod B.M. (28) je pronađena municija, pa je protiv njega podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

foto: Uprava policije Crne Gore

Osim toga, policija je pretresla stanove i druge prostorije koje koriste: S.R. M.K. (38), D.M. (24), S.S. (36), S.Đ. (38), N.C. (31), G.K. (52), N.M. (31), B.P. (21), B.S. (18) i D.M. (29).

"Policija raspolaže informacijama da su ova lica učestovala u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaprečavanju saobraćajnica paljenjem guma i obaranjem stabala. U toku su provere i kriminalisitička obrada kao i operativno – istražne radnje na prikupljanju dokaza", saopšteno je iz Uprave policije.

Oduzete stvari i predmeti biće predmet forenzičkih veštačenja.

“U službene prostorije Centra bezbednosti Podgorica dovedeno je 16 ljudi među kojima je i Ratka Knežević koja je prilikom pretresanja njihove kuće ometala i omalovažavala policajce”, naveli su ranije iz Uprave policije.

Ona je privođena zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru.

“U toku je kriminalistička obrada svih privedenih, a u saradnji sa nadležnim državnim organima svi za koje se steknu uslovi prekršajne ili krivične odgovornosti biće procesuirani u skladu sa zakonom”, zaključuju u Upravi policije.

Kurir.rs/CDM Foto: Uprava policije Crne Gore

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track