EPISKOP JOANIKIJE O ZADRŽAVANJU I PRETRESU NA GRANICI: Ovo nije dobro, kao da se Goli otok vratio u Crnu Goru!
Foto: Youtube prtscr / in4snet

pretres na prelazu ranče

EPISKOP JOANIKIJE O ZADRŽAVANJU I PRETRESU NA GRANICI: Ovo nije dobro, kao da se Goli otok vratio u Crnu Goru!

Crna Gora -

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije zadržan je na graničnom prelazu Ranče, a kako mu je rečeno, za to je postojalo naređenje.

"Bilo je zaista neprijatno zaustavljanje na graničnom prelazu Ranče, urpkos činjenici što su se policajci korektno ponašali i što je sve trajalo oko pet minuta. Međutim, oni su mi rekli da imaju naređenje da me zaustave i pretresu automobil. Znači neko iz vrha im je naredio da me zaustave što nije dobro", kazao je za „Novosti“ Episkop Budimljansko-nikšićki Joanikije.

On primećuje da je od dolaska specijalnih policijskih jedinica na severu Crne Gore više mladih ljudi pozvano na informativni razgovor.

"U Zatonu kod Bijelog Polja na informativni razgovor pozvani su momci od 17 do 20 godina. Prema mojim saznanjima ponašanje policije nije bilo korektno, već su tu decu psihički maltretirali. Nisu ih tukli, ali jesu primnjivali drugačiju vrstu torture i to nije dobro. Ovo psihičko zastrašivanje u Crnoj Gori je viđeno daleke 1948.godine. Kao da se Goli otok vratio u Crnu Goru", kaže episkop Joanikije.

Kurir.rs / In4s.net, Foto: Youtube prtscr / in4snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track