MANDIĆ PORUČIO: Mi smo opet srpska Sparta i time treba da se ponosimo!
Foto: Profimedia

protiv spornog zakona

MANDIĆ PORUČIO: Mi smo opet srpska Sparta i time treba da se ponosimo!

Crna Gora -

U Podgorici je održan Glavni odbor Nove srpske demokratije na kome je zaključeno da se mora istrajati u odbrani svetinja SPC i da je pad režima neophodan preduslov da Crna Gora krene putem moralne i duhovne obnove.

Predsednik NSD Andrija Mandić je kazao da se protestnim šetnjama i tom "energijom probudila čitava Srpsku, a samo ne Srbi i verujući narod na ovim prostorima.

"Mi smo bili ta iskra i pokretači svega toga. Mi nismo neko ko je omeđen na teritoriji Crne Gore, nego jedan narod koji broji 10 miliona, narod koji pripada SPC i mi smo promovisali ideju da se branimo kao narod, a ne kao jedan mali deo naroda koji ovde živi.

foto: Profimedia

Govorili smo da ne pristajemo da se Crna Gora pravi na antisrpskim osnovama. Mislimo da je u prošlosti Crna Gora bila država srpskog naroda, a smatramo da danas treba da bude država i srpskog naroda. u Crnoj Gori ne postoje druge pravoslavne crkve osim Srpske pravoslavne crkve.

Slušajući komesara koji iz EU koji govori da država i crkva moraju biti odvojene... Jedino crkva ima pravo da u skladu sa kanonima traži autonomiju, autokefalnost, samostalnost... A kako naše 4 eparhije nisu ništa slično tražile, već samo da ostanu u krilu SPC, samim tim sve ovo što je uradio režim Mila Đukanovića je besmisleno, nepošteno, zlikovački i to mora pasti.

foto: AP/Risto Božović

Naš mitropolit Amfilohije je na litiji u Tivtu vrlo jasno poručio: Ili će pasti zakon ili će pasti vlada. I to je, ja mislim, moto kojeg treba svi da se pridržavamo i da istrajemo u ideji da moramo da odbranimo naše svetinje i srpstvo u Crnoj Gori.

Još otkako su krenula hapšenja poslanika, masovne blokade i nakon toga crkva preuzela organizaciju litija i molebana, mi smo opet srpska Sparta i time treba da se ponosimo", zaključio je Mandić.

Kurir.rs Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track