UČENICI DOBILI UKOR ZBOG UČEŠĆA U PROTESTIMA: Profesorka zapretila đacima zbog litija! Da vam ne padne na pamet da idete
Foto: Printscreen

Poruka

UČENICI DOBILI UKOR ZBOG UČEŠĆA U PROTESTIMA: Profesorka zapretila đacima zbog litija! Da vam ne padne na pamet da idete

Crna Gora -

Dođem li do kakvog saznanja da ste učestvovali u ovim šetnjama, imaćete veliki problem, napisala u poruci Dragana Kovačević, profesorka srednje stručne škole „Ivan Uskoković“ u Podgorici

Profesorka srednje stručne škole „Ivan Uskoković“ u Podgorici Dragana Kovačević poslala je poruku učenicima druge godine sa smera carina i špedicija, kojima je razredna, da im „ne padne na pamet da slučajno ulaze u ove šetnje koje se organizuju“, da će „biti u velikom problemu ukoliko se sazna da su učestvovali“.

Prema pisanju crnogor

foto: Trebinje.live

skog Dana, ta poruka izazvala je reakcije nekih đaka i njihovih roditelja.

Kovačevićeva je rekla da ona ništa neće da zabrani učenicima, ali ne želi da oni izostaju s nastave i da je roditelji zovu plačući i pitaju gde im je dete, jer nije došlo iz škole.

Podsetimo, u više gradova u Crnoj Gori Mitropolija crnogorsko-primorska organizuje šetnje zbog nezadovoljstva posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

A profesorka je učenicima, kako navodi Dan, napisala:

- Dobro veče, omladino. Ovo što ću vam sada reći je naređenje s moje strane. Nemojte da vam se desi da pitate bilo kojeg kolegu da vas pušta sa časa, pa kakva god situacija bila. Ako dođe do situacije da vam je loše i da baš morate, u tom slučaju ćete obavestiti mene, pedagošku službu i upravu škole. Ne želim da imam problem bilo kakve vrste, svi imate telefone i svi ste u obavezi, ako ste se posle škole zadržali iz nekog opravdanog razloga, da obavestite roditelje o tome. Ukoliko ne ispoštujete naredbu, bićete sankcionisani. O tome što niste došli na pretčas ćemo posebno popričati, opravdani su oni učenici koji su bili odsutni celi dan i tri koja su prisustvovala času. Takođe, želim posebno da napomenem da vam ne padne na pamet da slučajno ulazite u ove šetnje koje se organizuju, dođem li do kakvog saznanja, imaćete veliki problem. Pozdrav, razredna.

foto: Printscreen

Ona je u toj poruci ukazala da im sugestiju daje zbog bezbednosti.

- Vaša volja za koga ste, kako ćete se ponašati i šta ćete raditi. U školi nema političkog, verskog i nacionalnog izjašnjavanja. Ja sam poruku poslala zbog vaše lične bezbednosti i napuštanja nastave pre završetka časa. Zbog ovakve komunikacije s razrednom bićete kažnjeni ukorom pred isključenje. Ne želim od ovog trenutka nijedan pogrdni komentar, jer neće izaći na dobro - navela je ona u poruci.

Direktor te škole Žarko Borovinić kazao je da učenicima nikakva naređenja nisu upućivali, niti da postoji bilo kakva odluka škole o učešću učenika na litijama:

foto: Printscreen

- Nikakvo naređenje nije davano. Učenici tokom časova treba da su u školi i verujem da to niko ne dovodi u pitanje. Kad se završe časovi, onda oni i njihovi roditelji donose odluke gde će ići i šta će raditi.

Građani nastavili s litijama

CRNA GORA OPET NA NOGAMA

Građani nekoliko gradova u Crnoj Gori i juče su se okupili kako bi molebanom i mirnom šetnjom iskazali svoje nezadovoljstvo zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti. Inače, velike litije organizuju se već šest nedelja, svakog četvrtka i nedelje, a proteklog vikenda na ulicama širom Crne Gore, prema procenama, bilo je čak oko 200.000 ljudi.

(R. K. / Foto: Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track