AMFILOHIJE PORUČIO SA POMENA PAVLU BULATOVIĆU: Sramno i stidno da danas ovde nije ministar odbrane Crne Gore, sramota!
Foto: Zorana Jevtić

osuda

AMFILOHIJE PORUČIO SA POMENA PAVLU BULATOVIĆU: Sramno i stidno da danas ovde nije ministar odbrane Crne Gore, sramota!

Crna Gora -

Mitropolit Crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je danas da je očekivao da na pomenu Pavlu Bulatoviću danas u Rovcima bude i ministar odbrane Crne Gore, jer je Bulatović bio ministar nekadašnje savezne države, preneli su podgorički mediji.

“Dobro, ovi naši sad montenegrini, kako ih ja zovem, imaju neku drugu filosofiju, neka im Bog bude na pameti i na razumu. Ali, sramno je i stidno, da danas ovde nije ministar odbrane Crne Gore. Sramota! Njegova sramota i sramota ove Crne Gore, ali još veća čast Rovčaninu Pavlu Bulatoviću, velikom i divnom i časnom Rovčaninu i Srbinu i ministru. Bog da ga upokoji", rekao je Amfilohije.

On je dodao da je Pavle Bulatović, savezni ministar odbrane koji je ubijen pre 20 godina "častan i čestiti Rovčanin koji je nevino postradao, da se ni danas ne zna od čije ruke".

“Ali Bog znade i stradalnike i zločince, a Pavle će ostati zapisan u pamćenju ovoga naroda kao nevina žrtva”, rekao je on.

Amfilohije je služio parastos ;kome su prisustvovali i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i ambasador Srbije u Podgorici Vladimir Božović.

Vulin je predvodio delegaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koja je danas položila venac i prisustvovala pomenu u Rovcima kod Kolašina u Crnoj Gori kod spomenika Pavlu Bulatoviću, saveznom ministru odbrane SR Jugoslavije, koji je ubijen prije 20 godina u atentatu u Beogradu.

Povodom odluke crnogorskih vlasti da mu ne dozvole da u Crnu Goru udje u vojnoj uniformi Vulin je rekao da je srpska uniforma problem u Crnoj Gori, i da je isto i u Hrvatskoj.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja