PODRŠKA LITIJAMA ČAK IZ ARGENTINE: Gradonačelnik Kordobe uz narod i SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja
Ne odustaju... Litije u Crnoj Gori, Foto: Profimedia, Facebook

koreni IZ KORDOBE GLEDAJU U CRNU GORU

PODRŠKA LITIJAMA ČAK IZ ARGENTINE: Gradonačelnik Kordobe uz narod i SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja

Crna Gora -

Ko slobodu srpsku čuva, otkad Lazar slavno pade, Crnogorac, a ko drugi, on je samo čuvat znade, naveo je Matijas Pablo Gvozdenović

Matijas Pablo Gvozdenović, gradonačelnik Kordobe u Argentini, podržao je svoj narod i SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja, a za njih kaže da su „pokazali šta znači istrajnost i sloga u borbi protiv spornog zakona o slobodi veroispovesti“!

Svoje pismo srpskom narodu počeo je stihovima s nadgrobne posvete Milu Gvozdenoviću, njegovom pradedi. - Ko slobodu srpsku čuva, otkad Lazar slavno pade, Crnogorac, a ko drugi, on je samo čuvat znade - naveo je on i dodao:

- Šaljem vam podršku upućujući molitve svima svetima. Neka vas bog sačuva u jedinstvu i osnaži u vašoj borbi za odbranu crkve od privremenog iskušenja. Osećam obavezu da zatražim podršku od predsednika Argentine Alberta Fernandeza i vlasti u traženju međunarodne pomoći zbog ozbiljne situacije i kršenja ljudskih prava u Crnoj Gori.

Podsetimo, četiri mladića koja su se u utorak iz Beograda peške zaputila na put hodočašća do Podgorice dug 500 kilometara juče su stigli do Donje Šatornje, gde su prespavali u manastiru Nikolje.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Profimedia, Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track