OVAKO JE MILO PRETIO SILOM GRAĐANIMA: Đukanović u očaju izgovorio OTROVNE reči, a onda je Crna Gora izašla na ulice!
Foto: EPA / Boris Pejović

smramno! 250.000 građana pokazalo mu gde je i šta je

OVAKO JE MILO PRETIO SILOM GRAĐANIMA: Đukanović u očaju izgovorio OTROVNE reči, a onda je Crna Gora izašla na ulice!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je u emisiji „Živa istina“, uoči usvajanja zakona o veroispovesti, izjavio sada već istorijsku rečenicu: Ne zalijećite se najljubaznnije vas molim, mnogo nas je više.

“Ja nerado odgovoram logikom snage i logikom sile, ali mislim da je o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikujemo, moguće tolerantno razgovarati. Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru”, poručio je Đukanović.

“Najsvežija su nam takva sećanja iz 2015. i 2016. Videli ste kako je to završeno i videli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada prijeti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, dobiće jasan odgovor da nas je mnogo više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu. Na to svoje ostvarenje smo vrlo ponosni i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom”, poručio je Đukanović, komentarišući reagovanja povodom usvajanja predloga kontoroverznog Zakona o slobodi veroispovesti.

Ističe da bi "moralo biti jasno, ne samo iz našeg iskustva, nego uz univerzalnog, da će se uvek naći manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno".

“Prema tome, nemojte nam se zalijetati, najljubaznije vas molimo”, zaključio je Đukanović.

Samo nedelju dana kasnije počele su velike litije koje su iz dana u dan postajale sve masovnije. Pik protesta je bio 2. febriuara, kada je prema nekim informacijama na ulice izašlo i do 250.000 ljudi.

Kurir.rs/Sputnjik Srbije Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track