Najnovije vesti

UČITELJICA IZ BARA DOBILA USLOVNI OTKAZ ZBOG TROBOJKI: Rada Višnjić kažnjena zbog crtanja štrumpfova na času!
Foto: Facebook/Luka Radonjić - Rada Višnjić

nesvakidašnja odluka

UČITELJICA IZ BARA DOBILA USLOVNI OTKAZ ZBOG TROBOJKI: Rada Višnjić kažnjena zbog crtanja štrumpfova na času!

Crna Gora

Učiteljica barske OŠ „Jugoslavija“ Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze.

To je saopštila direktorica te obrazovne ustanove Biljana Vukmanović.

Ona je istakla da je postupak utvrđivanja odgovornosti učiteljice sproveden profesionalno i nepristrasno, iako su, kako je kazala „u proteklih 20 dana bili svedoci brojnih neistina, ali i neprimerenih, proizvoljnih i činjenično neutemeljenih izjava“.

„Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze", rekla je za lokalne medije.

Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke“, saopštila je Vukmanović.

foto: Facebook / Rada Višnjić

Ona je istakla da je Školski odbor, ali i Savet roditelja OŠ „Jugoslavija“, u međuvremenu, poslao jasnu poruku „da učionica nije i ne sme da bude mesto za bilo kakvu vrstu političkog delovanja, kao i da je misija svakog prosvetnog radnika da decu obrazuje, vaspitava i prosvećuje, uz uvažavanje ličnosti deteta i poštovanje različitosti“, prenosi RTCG.

„OŠ Jugoslavija’, kao i do sad, ostaje na temeljima baštinjenja znanja, veština, etičkih i kulturnih vrednosti, multietničkog sklada i multikonfesionalnosti, uz svoju najvažniju ulogu: da se deca u njoj osećaju prijatno, dobrodošlo i da uspomene za svoju školu vežu samo za lepe trenutke. Na to imaju pravo a mi, zaposleni u školi, imamo obavezu da im ostvarenje tog prava i omogućimo“, navodi direktorka škole.

Ukazala je na „ogromnu potrebu razumevanja između zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama i roditelja“.

„Samo skupa, udruženi, zajedničkim naporima i saradnjom, decu možemo izvesti na put kojim treba da hodi svaki mladi čovek 21. veka“, rekla je ona.

Kurir.rs/Sputnjik

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...