Najnovije vesti

UČITELJICA IZ BARA SE OGLASILA POSLE USLOVNOG OTKAZA: Nije mi problem da se borim sve dok je Bog na mojoj strani!
Foto: Facebook/Rada Višnjić

zbog crtanja trobojke

UČITELJICA IZ BARA SE OGLASILA POSLE USLOVNOG OTKAZA: Nije mi problem da se borim sve dok je Bog na mojoj strani!

Crna Gora

Učiteljica barske OŠ „Jugoslavija“ Rada Višnjić, koja je učenicima na času zadala da crtaju trobojku, kažnjena je uslovnim prestankom radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako tokom narednih šest meseci učini težu povredu radne obaveze.

Ona se tim povodom oglasila na svom Fejsbuk profilu.

"Pomaže Bog, dragi prijatelji! Evo da Vas malo zasmejem u ovo sunčano popodne! Moja direktorka Biljana Vukmanović, velika Srpkinja iz Novog Sada, mi je jutros uručila Odluku, tj. meru uslovnog prestanka radnog odnosa sa rokom od 6 meseci, koju je donela sama, bez disciplinskog postupka i bez saglasnosti predsednika sindikata. A ,kako bi se još više ismejali, jer to više nije žalosno, nego smešno, moj predsednik sindikata Mićo Baltić, prvi meni šalje objavu direktorke u ,,Vijestima“, i pita me da li sam ja član sindikata??????!!!!!!! Ha ha ha ha ha ha ha ..smejte se , ljudi slobodno…

Hajde još malo da se nasmejemo…ima još razloga.. Zvala sam ,,mog“ predsednika sindikata pre dva dana da ga pitam kad planiraju disciplinski postupak, a on mi je rekao da pojma nema..

foto: Facebook/Luka Radonjić

A ja ga pitah:,,Da te slučajno nije zanimalo? A on kaže:,,Ma, kakvi, ja sam ti učionica, a direktorka kancelarija..tako da ti je ne gledam!“ Tako da sam u ovome sama, i nije mi problem dok je Bog na mojoj strani! Sutra počinjem da radim, pa ćemo polako sve dovesti na svoje! Ide pravo žalbe, itd itd..znači, ćeraćemo se još! Ja ću sutra visoko pogled ka Bogu, a ko će savijati glavu i crveniti se po stoti put, znamo!!!I,

Naravno, razmisliću, gde ću biti od septembra!  Negde gde se slobodno živi i kao čovek! Nadam se da će doći dan kad će Bog dragi naplatiti sve! Jer, on to najbolje ume, zar ne! Ili će se pokajati ljudi, po stoti put i dragi Bog im oprostiti! Izvinite, odužih, a Vi razmislite kome treba ovakav život, ovakva država i posao kad čovek nije slobodan! Bolje grob, nego rob! Slažete li se?", navela je.

„Nakon okončanog postupka, kao direktor škole shodno zakonskim odredbama i težini povrede radne obaveze, donela sam Odluku kojom se Radi Višnjić izriče mera Uslovni prestanak radnog odnosa, sa mogućnošću prestanka radnog odnosa, ako zaposlena u periodu od šest meseci od dana izrečene mere učini težu povredu radne obaveze", rekla je za lokalne medije.

Istovremeno, rešenje o privremenom udaljenju – suspenziji, prestaje da važi, jer je postupak utvrđivanja odgovornosti okončan donošenjem Odluke“, saopštila je direktorka škole Biljana Vukmanović.

Kurir.rs/In4s.net

Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...