DEDA PUCAO U MLADIĆA, A METAK POGODIO NJEGOVOG UNUKA U SRCE: Žaliću do kraja života, nije mi potrebna veća kazna od toga
Foto: EPA/Boris Pejović

tragedija u plavu

DEDA PUCAO U MLADIĆA, A METAK POGODIO NJEGOVOG UNUKA U SRCE: Žaliću do kraja života, nije mi potrebna veća kazna od toga

Crna Gora -

Plavljani su u šoku posle tragedije u kojoj je Omer Husenović (76) ubio unuka Rusmira Huseinovića (29).

Nesreći je prethodila kafanska svađa oko pevačice, koja je prerasla u tuču u lokalu "Mehov han", a potom se preselila i na ulicu.

Omer je pokušavao da razdvoji unuka i sugrađanina Muhameda Cirikovića (28) u koga je pucao, međutim metak je prošao kroz njegovo rame i završio u Rusmirovom srcu. Tragedija će epilog dobiti u Višem sudu u Bijelom Polju.

Naime, sudija za istragu Višeg suda u tom gradu Vanja Rakonjac, na osnovu zahteva više državne tužiteljke Ljubinke Madžgalj, saslušala je Omera, koji se tereti da je počinio krivična dela ubistva, ubistva u pokušaaju i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih naprava, i odredila mu pritovr do 30 dana.

"Žaliću do kraja života za unukom. Nije mi potrebna veća kazna od toga. Nisam želeo da bilo koga ubijem, već samo da odbranim unuka, koga je taj mladić oborio na zemlju. Učinilo mi se da je imao nož u šaci. Uplašio sam se za život unuka", pričao je pred sudijom Huseinović, koji nije umeo da objasni zbog čega je posle tragedije sakrio pištolj i otišao kući gde ga je policija pronašla.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto: EPA/Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track