SVE HIT DO HITA U CRNOJ GORI: Vladika se odmetnuo od Miraša, sad hoće da radi RIKONSTRAKŠN I REBILDING crkve (VIDEO)
Foto: Youtube/Pravoslavlje me

cirkus

SVE HIT DO HITA U CRNOJ GORI: Vladika se odmetnuo od Miraša, sad hoće da radi RIKONSTRAKŠN I REBILDING crkve (VIDEO)

Crna Gora -

Kao da nije dovoljno što raspop mIraš Dedeić vodi svoju takozvanu Crnogorsku pravoslavnu crkvu, već je sada grupa njegovig sveštenih lica odlučila da ode na svoju stranu.

Grupa "odmetnika" je u svom poslednjem video obraćanju najavila "rebilding i rekonstrukciju" "podgoričko-dukljanske eparhije", kako su je nazvali, a sve pod palicom "vladike" Lava Lajovića.

"Deo Italijanske pravoslavne crkve, očinski je pokazao želju da nas zaštiti i da nam da blagoslov da delujemo, kao Crnogorska crkva, citiraću ga kad on kaže, jer je Italijanska pravoslavna crkva učestvovala u stvaranju Crnogorske pravoslavne crkve, ona je proizvela tadašnjeg protojereja Miraša Dedeića u arhimandrita i posredovala u njegovoj hirotoniji u Bugarskoj, ti isti ljudi kažu, su spremni da rade "rikonstrakšn, rebilding", reizgradnju CPC", kazao je Lajović.

Na ovaj po svemu neobični događaj se osvrnuo analitičar Vojin Grubač.

"Sada je Lav, navodno, predstojatelj "dukljansko-podgoričke metohije", raskolničke "Ukrajinske crkve Kijevskog patrijarhata", a šef mu je Volodimir iz Italijanske pravoslavne crkve. Ovoga cirkusa, kako ih Bog sve odreda lepo ostavi bez pameti. Ovo se mora odgledati", poručio je Grubač.

Više nije jasno da li je ova grupa deo italijanske, ukrajinske ili dukljanske „pseudocrkve“.

Kurir.rs/In4s.net

Foto: Youtube/Pravoslavlje me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track