OVAKO JE DOČEKAN MITROPOLIT ONUFRIJE: Pratio ga Amfilohije, a onda se pridružio vernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja
Foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska

PODRŠKA ODBRANI SVETINJA

OVAKO JE DOČEKAN MITROPOLIT ONUFRIJE: Pratio ga Amfilohije, a onda se pridružio vernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja

Crna Gora -

Poglavar Ukrajinske pravoslavne crkve Onufurije na podgorički aerodrom je sleteo u pratnji arhiepiskopa cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a potom se pridružio vernicima.

Podsetimo, mitropolit Onufrije je u Crnu Goru stigao kako bi pružio podršku narodu u odbrani svetinja i pridružio se vernicima na molebanu i litiji u sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja.

Kada je mitropolit Onufrije stupio ispred hrama, kroz Podgoricu je odjeknuo aplauz.

1 / 3 Foto: Mitropolija Crnogorsko-primorska

Mitropolit će u petak u 11.30 časova posetiti Cetinjski manastir, dok će u subotu uz sasluženje Arhiepiskopa ohridskog i Mitropolita skopskog Jovana, domaćina – Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija i više arhijereja Ukrajinske i Srpske pravoslavne crkve služiti Svetu arhijerejsku liturgiju u podgoričkom sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja, povodom slave Mitropolije crnogorsko-primorske - praznika Svetog Simeona Mirotočivog.

Nakon litirgije, mitropolit Onufrije predvodiće litiju do manastira Svetog Simeona Mirotočivog na Nemanjinom gradu u Podgorici, gde će biti blagosiljan slavski kolač, nakon čega će se litija vratiti do podgoričkog Sabornog hrama.

Podsetimo, svakog četvrtka i nedelje se u Crnoj Gori od 26. decembra održavaju protestni molebani i litije uznak protesta zbog takozvanog Zakona o slobodi veroispovesti kojim država pokušava da otme imovinu SPC.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track