Najnovije vesti

AMFILOHIJE NA KRAJU LITURGIJE PORUČIO VLASTIMA: Povucite zakon ili ćete biti najsramnija grupa koja je vladala CG
Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

PODGORICA

AMFILOHIJE NA KRAJU LITURGIJE PORUČIO VLASTIMA: Povucite zakon ili ćete biti najsramnija grupa koja je vladala CG

Crna Gora

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije zatražio je od premijera i predsednika Crne Gore da povuku bezbožni, antievropski, antisrpski i antivaseljenski zakon (Zakon o slobodi veroispovesti), radi njihovih obraza.

"I da pobedi bratska ljubav. Nadamo se da će povući zakon, ako žele da sačuvaju obraz. Ako hoće da izgube obraz i dušu i budu najsramnija grupa koja je vladala Crnom Gorom, onda mogu i tako", poručio je Amfilohije na kraju liturgije u Podgorici koju je služio sa mitropolitom kijevskim i cele Ukrajine Onufrijem.

Za mitropolita Onufrija Crna Gora je veoma interesantna zemlja, poznata po živopisnoj prirodi, arhitekturi iz različitih perioda i lepim, hrabrim i dobrim ljudima.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

"Čestitam vam značajan jubilej, 800 godina od rukopoloženja svetog Save za episkopa srpskog. Crna Gora je veoma interesantna, poznata po živopisnoj prirodi, arhitekturi iz različitih perioda i lijepim, hrabrim i dobrim ljudima. O ljepotama Crne Gore pisali su mnogi pisci i pjesnici, kao i o njenom silnom narodu koji je oduvijek čuvao pravoslavnu vjeru. U Crnoj Gori je mnogo svetinja i drevnih hramova", istakao je Onufrije.

On je dodao da u Crnoj Gori Gori mnogo stoleća duhovnu i spasiteljsku misiju nosi Mitropolija crnogorsko primorska (MCP).

"Koja je pokazala svetu velike svetitelje - sv Vasilija, Sv Petar i druge. Posebno mesto među njima zauzima Sveti Simeon Mirotočivi. Narod Crne Gore je od Svetog Simeona nasledio odanost pravoslavnoj vjeri", poručio je Onufrije.

foto: Kurir/Zoran Šaponjić

Svetkovina je počela arhijerejskom liturgijom u sabornom Hramu Vaskrsenja Hristovog, koju je služio Onufrije.

Kako je saopšteno, saslužuvovali su mu 15 arhijereja Srpske i Ukrajinske pravoslavne crkve.

Podsetimo, u Podgorici se održava Svetosimeonski sabor, u čast Svetog Simeona Mirotočivog - Stefana Nemanje.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Kurir/Zoran Šaponjić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...