MITROPOLIT AMFILOHIJE UPOZORIO: Oteće nam svetinje i na Kosovu kao u Crnoj Gori!
Borba za opstanak SPC... Mitropolit Amfilohije, Foto: Profimedia, Vladimir Šporčić

Opasno

MITROPOLIT AMFILOHIJE UPOZORIO: Oteće nam svetinje i na Kosovu kao u Crnoj Gori!

Crna Gora -

Njima je bitno da našu pravoslavnu crkvu, jer se ona zove srpska, ubiju u Crnoj Gori. Obmanjuju rimokatolike i muslimane jer zakon ne može da važi samo za jednu versku zajednicu

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije upozorio je juče da je crnogorski scenario otimanja imovine SPC moguć i na Kosovu i Metohiji!

On je na konferenciji za medije, povodom upisa imovine SPC u katastar nepokretnosti, poručio da su „tri glavne ličnosti na vlasti ateisti“. - Imaju pravo da budu ateisti, ali nemaju pravo da ubijaju boga u narodu - poručio je Amfilohije pominjući predsednika Mila Đukanovića, premijera Duška Markovića i predsednika Skupštine Ivana Brajovića.

Prema njegovim rečima, vlasti u Prištini planiraju da isti zakon primene i na Kosovu i Metohiji

- Njima je bitno da našu pravoslavnu crkvu, jer se ona zove srpska, ubiju u Crnoj Gori. Obmanjuju rimokatolike i muslimane jer zakon ne može da važi samo za jednu versku zajednicu. Uporno tvrde da naša crkva neće da se registruje, to su notorne laži. Ona je registrovana, postoji 800 godina - rekao je mitropolit.

- Danas se povampirio duh bogoubistva i bratoubistva. Litije su bekstvo od političke manipulacije i istinski povratak crkvi. Ovom narodu je sve oduzimano i sad poslednje što treba da mu se oduzme su svetinje, a to je darnulo u živac narodu. Ali narod se probudio duhovno - kazao je mitropolit i poručio da će zahtevati da se iz tog zakona ponište sporne odredbe.

Kurir.rs/ K. V. Foto: Profimedia, Vladimir Šporčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track