MARKOVIĆ: Ako se pojavi koronavirus, zabranjujemo javna okupljanja
Foto: AP/Risto Bozović

zabrana putovanja u žarišta virusa

MARKOVIĆ: Ako se pojavi koronavirus, zabranjujemo javna okupljanja

Crna Gora -

Predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je da u Crnoj Gori još nije zabeležen nijedan slučaj koronavirusa, a u slučaju da se pojavi biće, najavio je, zabranjena javna okupljanja.

On je ukazao na ozbiljnu situaciju u regionu i činjenicu da je cela Italija u blokadi, kao i da su registrovani novi slučajevi u Sloveniji, Hvatskoj, BiH, Makedoniji, Srbiji i Albaniji.

Premijer je naveo da je održao sastanak sa nadležnim službama i da su dogovorene nove mere - zabrana putovanja u države koje su pod snažnim uticajem virusa, kao i druge preporuke i upozorenja. Marković je pozvao građane da ozbiljno shvate situaciju i da izbegavaju rukovanja i grljenja.

"Zabranićemo službena putovanja državne administracije van zemlje, osim u izuzetnim slučajevima kada to nalažu opravdani državni interesi i uticati na promenu navika i ponašanja građana u ovoj situaciji. U stalnom smo kontaktu sa nacionalnim timom koji je formiran po tom pitanju i pokušaćemo da uradimo sve da zaštitimo našu zemlju i naše građane", rekao je Marković.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track