CRNOGORCI UVELI NOVE MERE: Zbog korone ukinut javni saobraćaj, ograničavaju se gužve u šalter salama!
Foto: Printscreen Vijesti.me

odlučno

CRNOGORCI UVELI NOVE MERE: Zbog korone ukinut javni saobraćaj, ograničavaju se gužve u šalter salama!

Crna Gora -

Obustavlja se javni prevoz putnika u međunarodnom drumskom, železničkom i vazdušnom saobraćaju na teritoriji Crne Gore.

To je jedna od novih mera Ministarstva zdravlja.

"Državni organi, organi državne uprave, organi lokalne samouprave i lokalne uprave obavezuju se da lična dokumenta (lična karta, pasoš i vozačka dozvola), koja poseduju građani, izdata nakon 2008. godine, a kojima je istekao rok važenja, po osnovu kojih ostvaruju pred tim organima neko svoje pravo ili izvršavaju obavezu, smatraju važećim", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Novom merom ograničava se broj građana u šalter salama područnih jedinica i filijala Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih organa državne uprave, tako što u šalter sali, nezavisno od površine, ne može da boravi više građana od broja postojećih šalterskih mjesta.

"Vlada ponavlja da će svim našim državljanima u inostranstvu omogućiti povratak u zemlju.Svi putnici iz inostranstva moraće po povratku u zemlju da provedu u karantinu najmanje dve sedmice."

Ovo su najnovije privremene mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo nakon današnje sjednice Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti radi sprečavanja unošenja zaraznih bolesti u zemlju, suzbijanja i sprečavanja prenošenja u druge zemlje, kao i zaštitu stanovništva Crne Gore od novog virusa korona.

"Posebni slučajevi koji su predmet međudržavne saradnje i potreba od posebnog državnog interesa, a naročito za potrebe javnog zdravlja razmatraće i o njima odlučivati Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti", saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Printscreen Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track