Najnovije vesti

LINTA: Presude Milanu Kneževiću i njegovoj majci su sramne u momentu kada se ceo svet bori protiv korone!
Foto: Facebook / DF, EPA

presude opoziciji

LINTA: Presude Milanu Kneževiću i njegovoj majci su sramne u momentu kada se ceo svet bori protiv korone!

Crna Gora

Prdsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu srpskog parlamenta osudio je danas potvrđenu presudu poslaniku opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori Milanu Kneževiću i novčno kažnjavanje njegove majke Ratke sa 500 evra, uz ocenu da je to nastavak progona neistomišljenika u trenutku kada se svet bori protiv pandemije koronavirusa.

Demokratski front je saopštio da je Knežević u četvrtak, 2. aprila, počeo da služi kaznu od četiri meseca kućnog pritvora koja mu je izrečena zbog incidenta u holu Skupštine Crne Gore, u fabruaru 2017. Linta smatra da je reč o "tragičnom" postupanju crnogorskog pravosuđa u datim okolnostima.

"Radi se o još jednom u nizu direktnih i brutalnih neuspelih pokušaja zastrašivanja poslanika Demokratskog fronta koji se bore za temeljne demokratske principe, evropske vrednosti i ravnopravnost", naveo je Linta u saopštenju dostavljenom Tanjugu. 

foto: Facebook / DF

On najoštrije osuđuje i, kako navodi, sramnu presudu Suda za prekršaje u Podgorici kojom je Ratka Knežević, majka Milana Kneževića, kažnjena novčanom kaznom od 500 evra pod pretnjom da će, ukoliko je ne plati u roku od 15 dana od dana pravosnažnost rešenja, biti zamenjena za šezdeset dana zatvora.

U obrazloženju suda se navodi da je Ratka Kneževih (69), nastavnica u penziji, u svom porodičnom domu ugrozila desetine maskiranih policajca i trojicu nemaskiranih policijskih inspektora koji su joj 1. februara ove godine u ranim jutarnjim satima upali u kuću.

Linta kaže da ovakvim, kako kaže,"nedemokratskim i represivnim metodama crnogorski režim nastoji da uplaši narod i natera ga na poslušnost providnom i besmislenom pričom da se vodi hajka protiv Crne Gore".

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: Facebook / DF, EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...