EPISKOP JOANIKIJE O PRIVOĐENJU MITROPOLITA: Svakoga ko ponižava Crkvu i njene služitelje poniziće Bog!
Foto: Printscreen: Youtube/САБОРНИ ХРАМ СВ. ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ НИКШИЋ

jasno

EPISKOP JOANIKIJE O PRIVOĐENJU MITROPOLITA: Svakoga ko ponižava Crkvu i njene služitelje poniziće Bog!

Crna Gora -

"Sa zaprepašćenjem smo primili vest da je danas na praznik Hristovog ulaska u Jerusamim priveden u podgoričku policijsku stanicu Njegovo Visokopreosveštenstvo Mitropolit crnogorsko-primrski G. Amfilohije sa nekoliko sveštenoslužitelja samo zato što je po svom ranije utvrđenom rasporedu vršio svetu službu na drevnim temeljima manastira Zlatice", ističe Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

"Ovaj sramni postupak podgoričke policije učinjen pod zlonamerno smišljenim i providnim izgovorom borbe protiv korona virusa nije ništa drugo nego novi udar na Crkvu i Svetu veru Pravoslavnu"

"Svi mi pravoslavni sveštenici i vernici, poštujući zasluge, vrline i godine našeg Mitropolita i sveti tron koji mu je od Boga povjeren sa ogorčenjem osuđujemo ponižavanje i maltretiranje Arhijereja Hristovog čime smo svi poniženi i povrijeđeni, ali nas ovo neće pokolebati da služimo Bogu živome izvoru istine i zdravlja duševnog i telesnog. Znamo da će svakoga ko ponižava Crkvu i njene svete služitelje poniziti Bog koji sve vidi i pravedno sudi".

"Molimo se Gospodu da nas sve zajedno prosvetli svetlošću svoga Vaskrsenja i da nas sve objedini u borbi protiv pomenute zaraze a ponajviše protiv svake mržnje i bratske nesloge".

Kurir.rs Foto: Youtube/САБОРНИ ХРАМ СВ. ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ НИКШИЋ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track