UZ ĆIVOT SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG AMFILOHIJE SLUŽIO LITURGIJU: Vaskrs bez vernika u hramovima ali i bez TV prenosa!
Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

vaskrs na ostrogu

UZ ĆIVOT SVETOG VASILIJA OSTROŠKOG AMFILOHIJE SLUŽIO LITURGIJU: Vaskrs bez vernika u hramovima ali i bez TV prenosa!

Crna Gora -

Pored ćivota Svetog Vasilija ostroškog, mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije sa sveštenstvom, danas je služio liturgiju.

Danas, na praznik Vaskrsenja Hristovog, u crkvi Vavedenja presvete Bogorodice u Gornjem Ostrogu, liturgiji su prisustvovali samo sveštenstvo, pojci i crkvenjaci.

Sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori služilo je danas u crkvama širom zemlje vaskršnje službe, ali bez prisustva vernika

Mitropolija je ranije tražila od Javnog servisa RTCG da uživo prenosi vaskršnju liturgiju, ali je ta medijska kuća odbila zahtev uz obrazloženje da zbog situacije sa korona virusom "nema produkcione i kadrovske kapacitete da realizuje dodatne programske sadržaje". Službu je prenosilo par lokalnih, privatnih televizijskih stanica.

To Crnu Goru čini jedinom većinski pravoslavnom zemljom na svetu čiji građani u doba virusa korona neće imati mogućnost da prate uživo vaskršnju liturgiju.

Mitropolija je ranije pozvala vernike da "poštuju uputstva medicinske struke" i saopštila da će se "verni narod pričestiti posle Vaskrsa".

Kurir.rs / Vijesti.me, RTRS, Beta Foto: Youtube prtscr / Ostrog TV studio

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track