U CRNOJ GORI OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU! SNP traži od Vlade: Svim građanima ih obezbediti besplatno!
Foto: Profimedia

pošteno

U CRNOJ GORI OBAVEZNO NOŠENJE MASKI U ZATVORENOM PROSTORU! SNP traži od Vlade: Svim građanima ih obezbediti besplatno!

Crna Gora -

Socijalistička narodna partija (SNP) je pozvala vlast da građanima obezbedi besplatne maske, nakon najave da je nošenje maski obavezno u zatvorenim prostorijama.

U SNP-u ocenjuju da Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) nastavlja da zbunjuje građane svojim preporukama i naredbama, podsetivši da je "u doba najveće zaraze, tačnije 28. marta, bila preporuka od NKT-a da se maske ne preporučuju zdravim osobama, uz konstataciju da ne postoje validni dokazi da nas maska štiti od infekcije".

"Verovatno ih ne dotiče činjenica da građani nemaju novca za osnovne životne potrebe. Hiljade njih su ostali bez posla, cene namirnica rastu, a elektroprivreda pljačkaškim računima samo otežava ionako teško preživljavanje običnog građanina. Verovatno ljudi iz DPS-a, odnosno NKT-a, i ne znaju da je maske nemoguće kupiti, čak ni one "besplatne" od 50 centi ili evro u privatnim apotekama. Oni srećnici koji ih i kupe ili se snađu, koriste ih višekratno, iako su iste za jednokratnu upotrebu", navode iz SNP-a.

Ako je obaveza nošenje maski, država je obavezna i da ih obezbedi za sve građane, ističu iz SNP-a.

"Gospodo iz NKT-a, odnosno vlasti, znate li da su narod i javnost sluđeni, što od straha od samog virusa, od toga kako će preživjeti, hoće li ostati bez posla, što od novih sankcija i mjera koje vlast priprema? Uozbiljite se, makar i poslije dva mjeseca ove mučne borbe. Obavezni ste da nađete način i obezbijedite građanima besplatno dobijanje maski! Pozivamo vas da to u najhitnijem roku i učinite. Pored strujnog udara, ovo bi bio još jedan udar na kućni budžet, koji građani ne mogu da istrpe! Ako je obaveza nošenje maski, država je obavezna i da ih obezbijedi za sve građane", zaključuju u SNP-u.

Kurir.rs/Vijesti Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track