NEMA SAHRANA DOK REŽIM NE KAŽE: Nastavak hajke Milovih medija na mitropolita Amfilohija! Smeta im opelo za oca Momčila!
Foto: Profimedia

bruka

NEMA SAHRANA DOK REŽIM NE KAŽE: Nastavak hajke Milovih medija na mitropolita Amfilohija! Smeta im opelo za oca Momčila!

Crna Gora -

Sinoć je portal CdM, u tekstu „SPC ne poštuje mere zabrane, Amfilohije ponovo na sahrani“, na delu pokazao kako „borbu“ za građansku Crnu Goru shvataju režimski mediji.

Ističući da su, uprkos merama zabrane okupljanja koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, na sahrani sveštenika Momčila Moma Krivokapića, prisustvovali brojno sveštenstvo i građani, ovaj medij dodaje i da su uputili pitanje Upravi policije i Nacionalnom koordinacionom telu jesu li reagovali i šta će preduzeti. Unezvereno konstatuju da je mitropolit Amfilohije služio liturgiju sa opelom u crkvi Svetog Nikole u Kotoru, prenosi portal IN4S.

„Ovaj naslov CDM ostaje za pamćenje!“, ocenio je politički analitičar i kolumnista IN4S, Vojin Grubač. „Ukratko, uhapsite brojno sveštenstvo i građane! Dakle, CDM želi litije. Normalno, biće, naravno!“, zaključio je Grubač.

Narod na gradskim ulicama se spontano okupljao da isprati svoga uglednog i voljenog sveštenika, koji je juče sahranjen u porodičnoj grobnici kod crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Škaljarima.

Ipak, za CdM i nalogodavce to je neprihvatljivo. Kao i činjenica da je o. Moma opojao njima mrski mitropolit Amfilohije, koji je zajedno sa o. Momom Krivokapićem otimao Crnu Goru iz kandži bezbožnika. I u konačnom – oteo. Bar veći njen deo.

Podsećamo da je i u sredu mitropolit Amfilohije, nakon neplaniranog „susreta“ sa policijom na Cvijeti, saslušan u cetinjskom Tužilaštvu, jer je služio opelo na sahrani istoričara Vlada Jovićevića 24. aprila na Rijeci Crnojevića.

Kurir.rs/IN4S Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track