NASTAVAK HAJKE CG MEDIJA NA SPC! Iz manastira Miholjska Prevlaka tvrde: Pošalju špijuna da snima, pa izmisle optužbe
Foto: Vikipedija

bruka

NASTAVAK HAJKE CG MEDIJA NA SPC! Iz manastira Miholjska Prevlaka tvrde: Pošalju špijuna da snima, pa izmisle optužbe

Crna Gora -

Nakon serije gnusnih laži i kleveta na račun našeg manastira i duhovnog oca, po blagoslovu igumana našeg manastira, želimo da obavestimo sav narod o hajci koja traje već nedeljama na našu porodicu i ovu svetinju, stoji u saoštenju sveštenstva manastira Miholjska Prevlaka.

Naime, osoba koja živi u bungalovu na manastirskim imanju, koja obavlja funkciju doušnika i špijuna za Antenu M, boravi tu već više od 20 godina po dopuštenju uprave manastira, koristeći naše prostorije za život pritom ne plaćajući nikakvu rentu ili bilo koju vrstu nadoknade za komunalije.

U saopštenju se kaže: “Prethodne nedelje ova osoba, snimala je vernike, koji su dolazili u našu narodnu kuhinju po pomoć u vidu hrane i pića, navodeći kako se u našem manastiru okupljaju vernici koji ne poštuju privremene preventivne mere izdate od strane NKT za suzbijanje epidemije korona virusa i okupljaju se tu radi provoda i druženja. Ova osoba je poslala svoje snimke novinarskom uredništvu koje je brzinom svetlosti bilo spremno da ujede i napadne. Nakon prijave Upravi policije Tivta, policijski službenici došli su u naš manastir i napravili uviđaj u kome su i sami napisali da nisu našli nikakve nepravilnosti niti kršenje bilo kojih od primenjenih preventivnih mera. Shvativši da se u našem manastiru nalazi narodna kuhinja koja pomaže ljudima koji nemaju uslove za život, od njih smo dobili i reči hvale”.

"Ovim putem se zahvaljujemo policiji na profesionalnosti. Ovaj napad od strane ove osobe smo prećutali, ističe se u saopštenju sveštenstva Manastira Miholjska prevlaka, dodajući da su i danas, nakon Svete liturgije, koja je služena na otvorenom, sa zatvorenom crkvom, u kojoj nije boravio čak ni iguman, vernici koji su došli u manastir nalazili u dvorištu manastira, kao i na parkingu, propisano poštujući mere o distanci, koji su se po završetku službe Božije odmah razišli".

" Na službi je bilo prisutno nekoliko špijuna, vukova, odevenih u jagnjeću kožu, gledajući u Hrista, spremni da mu zariju nove klince u ruke i da ga pljunu u Njegovo prečisto lice. Te osobe napravile su fotografije o tobož prisutnosti mnoštva naroda na službi. Na sreću, ovi špijuni ni sami nisu pročitali privremene preventivne mere koje su na snazi, niti znaju išta o Crkvi i našoj svetoj veri, pa se i na fotografijama može videti kako ljudi stoje na distanci, mirno u molitvi slušajući pesme bogosluženja".

"Nakon odlaska ovih “časnih” Crnogoraca i predaka “dostojnih” pravoslavaca koji su poranili da udare na svoje svetinje, na mošti Svetih Prevlačkih mučenika, na Telo i Krv Hristovu, na red je ponovo stupila ista osoba sa klevetama i zmijskim napadima na našu svetinju i porodicu. Naime, ista osoba tvrdi kako je naš iguman, arhimandrit Benedikt, nju verbalno napao i vređao na nacionalnoj osnovi, i pretio da će je isterati iz bungalova koji je na manastirskoj zemlji. Većina vas poznaje našeg duhovnog oca Benedikta i zna o kakvom je čoveku reč. Stoga, svaka naša odbrana njega, bila bi nepotrebna, jer naš otac se po rečima apostola Pavla trudi da – svima bude sve. Ali, pošto se pominje ovako delikatna tema, kao što je vređanje na nacionalnoj osnovi, dužni smo da kažemo da takve reči iz usta nas i našeg duhovnog oca nisu izašle nikada."

Kurir.rs/Novosti

Foto: Vikipedija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track