ALAL IM KAZNE: Pustili Tompsona za Dan pobede nad fašizmom a RTCG ih kaznio sa po 20 odsto plate!
Foto: Youtube prtscr / Građanski pokret URA

skandal u crnoj gori

ALAL IM KAZNE: Pustili Tompsona za Dan pobede nad fašizmom a RTCG ih kaznio sa po 20 odsto plate!

Crna Gora -

Umanjenjem dvomesečne zarade za po 20 odsto kažnjeno je troje zaposlenih u RTCG zbog propusta u emisiji "Dobro jutro, Crna Goro", kada je emiitovana pesma hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tomsona, koji je poznat kao neko ko u svojim pesmama I na koncertima glorifikuje ustaštvo.

Tompsonova pesma je u Jutarnjem programu RTCG puštena 9. maja, kada se u gotovo celom svetu obeležava Dan pobede nad fašizmom.

Kako je preneo portal CdM, generalni direktor RTCG Božidar Šundić kaznio je umanjenjem za po 20 odsto tokom dva meseca urednicu Jutarnjeg programa Milicu Babić, urednicu sporne emisije Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića.

foto: Youtube prtscr

"Kazne su čin odgovornosti prema poverenim zaduženjima i sastavni deo funkcionisanja u RTCG," rekao je Šundić i izrazio žaljenje zbog ovog propusta.

"Uređivačka politika RTCG bila je i biće ista, utemeljena na antifašističkim i evropskim normama, jer su to ujedno vrednosti u kojima je RTCG i ponikla 27. novembra 1944. kada je te ratne godine osnovan naš najstariji mediji Radio Crne Gore", naveo je Šundić.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track