HRVATI IZRUČILI MILOŠA RADONJIĆA CRNOGORCIMA: Gonio ga Interpol, evo koliko će ležati zatvoru
Foto: Profimedia

kriminal

HRVATI IZRUČILI MILOŠA RADONJIĆA CRNOGORCIMA: Gonio ga Interpol, evo koliko će ležati zatvoru

Crna Gora -

Hrvatska je danas Crnoj Gori izručila Miloša Radonjića (34) iz Kotora, koga je Interpol Podgorica potraživao radi izdržavanja kazne zatvora od četiri mjeseca zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

"Od neutvrđenog dana do 18. maja 2016. u Tivtu, neovlašćeno je nabavio i držao pištolj marke 'Glock 26' bez fabričkog boja i 41 komad pištoljske municije kalibra 9x19 mm, za koji nije posedovao oružni list, a koji je nosio na javnom mjestu 18. maja 2016", kaže se u saopstenju dostavljenom Tanjugu.

Crnogorska policija navodi da se protiv Miloša Radonjića vodi i krivični postupak pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog dela omogućavanje uživanja opojnih droga.

On je, kako se sumnja, krajem maja 2010. godine prihvatio članstvo u kriminalnoj organizaciju koju su na teritoriji opštine Kotor formirali S.K. i I.B. Prema operativnim saznanjima policije, Radonjić se tretira kao član organizovane kriminalne grupe.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track