NASTAVAK MILOVE HARANGE NA SRBE Prijave protiv 3 opoziciona poslanika zbog poziva na litije na dan Svetog Vasilija
Foto: Profimedia, Youtube Printscreen

bruka

NASTAVAK MILOVE HARANGE NA SRBE Prijave protiv 3 opoziciona poslanika zbog poziva na litije na dan Svetog Vasilija

Crna Gora -

Podgorička policija je po nalogu nadležžnog tužžioca podnela krivične prijave protiv tri osobe zbog sumnje da su izvrššili krivično delo pozivanje na otpor.

U policijskom saopštenju dostavljenom Tanjugu, navodi se da je 6. maja poslanik Skupštšine Crne Gore A.M. prilikom svog izlaganja u plenarnoj sali Skupšštine pozivao građane da se okupe u ššto većem broju na litiji u Nikšiću na dan Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja.

Poslanik M.K. je, navodi policija u krivičnoj prijavi, u svom izlaganju zahtevao od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da takođe pozove građane da se okupe na litiji u Nikšiću u ššto većem broju.

Osim toga, dodaje se, i poslanik P.B. je prilikom svog izlaganja 7. maja pozvao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, episkopa budimljansko-nikššićkog Joanikija, kao i Episkopski savet, da nastave sa litijama protiv spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

“Na ovaj način su, kako se sumnja, A.M., M.K. i P.B. izvršili krivično delo pozivanje na otpor i kao i na nepošštovanje Naredbe Ministarstva zdravlja o zabrani okupljanja”, saopšteno je iz podgoričke policije.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track