REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIO PORUČIO POLICIJI: Prestanite sa nasiljem, među povređenima ima i dece
Foto: Printscreen Youtube/ Љубимо Светосавље

Gojko Perović

REKTOR CETINJSKE BOGOSLOVIO PORUČIO POLICIJI: Prestanite sa nasiljem, među povređenima ima i dece

Crna Gora -

Policijski i sudski organi crnogorske vlasti prevršili su svaku meru svojim nasilnim ponašanjem i očiglednom jednostranošću i selektovnošću u postupanju, poručio je sinoć rektor Cetinjske bogoslovije, Gojko Perović.

"Pozivamo ih da prestanu sa nasilnim ponašanjem prema mirnim i nenasilnim protestima. Među povrijeđenima večeras ima i djece - a sve je to građanstvo koje je samo prije mjesec-dva mirno i dostojanstveno iskazivalo svoj protest. Otuda je jasno da je nepravda koju vlast distribuira prevršila svaku mjeru", kazao je Perović za Sputnjik.

On ocenjuje da vlast od početka epidemiološke krize pojedine zdravstvene mere koristi za progon Crkve.

"O tome smo nedavno, dokumentovano i stručno, obavijestili javnost, a uskoro ćemo na konferenciji za štampu iznijeti sve detalje o nepravdi i protivtakonitom činjenju protiv vladike Joanikija i nikšićkog sveštenstva. Pozivamo ih da se urazume. Narod koga večeras progone i tuku — to je naš zajednički narod — koji istovremeno čini i državu i Crkvu. Neka ga ostave na miru", poručio je Perović.

On je tražio da se momentalno prestane sa "protivzakonitim i neosnovanim držanjem" vladike Joanikija sa sveštenstvom u pritvoru.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Printscreen Youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track