CRNA GORA TEROR TRPETI NEĆE Mandić upozorio: Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite uniforme! (VIDEO)
Foto: EPA / Boris Pejovic

direktno

CRNA GORA TEROR TRPETI NEĆE Mandić upozorio: Ako vladiku Joanikija pošaljete u Spuž, spremite uniforme! (VIDEO)

Crna Gora -

Jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić zapretio je da, ukoliko episkop budimljansko-nikšićki Joanikije bude poslat u zatvor u Spužžu, neće u ime tog fronta imati nikakvu obavezu prema obećanju datom mitropolitu Amfilohiju.

Mandić je poručio da će suprotno tome od Amfilohija tražiti da zajedno "pozovu Crnu Goru da se to ne dozvoli i po cenu da ni spušški zatvor više ne postoji".

Mandić je to rekao u crnogorskom parlamentu, a prenele su podgoričke Vijesti.

On je kazao da je informaciju da će episkop Joanikije biti prebačen u Istražžni zatvor u Spužu dobio od poslanika Budimira Aleksića.

"Možda vi želite, imam i takve informacije, da izazovete građanske sukobe u Crnoj Gori, zato što oni koji su ukrali milijarde veruju da će NATO da im obezbedi privatnu držžavu gde će moći da užživaju u tim milijardama. Ali, da znate, ovde na ovom prostoru, to je granica preko koje neće preći pravoslavni narod Crne Gore. Videli ste sinoć šta je bilo bez ičijeg poziva, a biće verovatno i noćas", rekao je Mandić.

Obraćajući se poslaniku vladajuće Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću, Mandić je rekao da ako vladika Joanikije bude poslat u Spuž tada i predstavnici vladajućih treba da obuku uniforme i da zastupaju to što misle da je ispravno.

Kurir.rs/Tanjug Foto:EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track