Najnovije vesti

VLADIKA JOANIKIJE POSLE OSLOBAĐANJA: Režim je zaratio i sa Njegošem, a sada i sa Svetim Vasilijem! (VIDEO)
Foto: Screenshot Youtube/Острог Тв Студио

progon spc

VLADIKA JOANIKIJE POSLE OSLOBAĐANJA: Režim je zaratio i sa Njegošem, a sada i sa Svetim Vasilijem! (VIDEO)

Crna Gora

Vladika Joanikije noćas se posle puštanja iz pritvora gde je proveo 72 sata sa još osam sveštenika obratio građanima koji su ga čekali ispred zgrade tužžilaštva i uz reči zahvalnosti na podršci poručio da se treba spremiti za dugu borbu za slobodu vere i slobodu i dostojanstvo svakog građanina.

"Nećemo večeras sve reći ni rešiti, treba se spremiti na dugu borbu. Hoćemo slobodu vere, poredak u državi, da se poštuju Ustav i zakon", rekao je Joanikije, dodajući da sve mere nisu donete u skladu sa ustavom.

On je naveo da borba treba da se nastavi pravim božijim sredstvima - istinom, pravdom i ljubavlju prema otadžbini.

Okupljenima je zahvalio na ljubavi i podršci i zamolio ih da se mirno raziđu.

Naveo je da ne razume pojedine poteze vlasti, ali je istakao da su polacajci tokom pritvora bili više nego korektni i da su se porfesionalno ponašali.

Joanikije je rekao i da je na dan Svetog Vasilija bio organizovan molitveni hod, a ne okupljanje, posle čega se narod razišao.

"Tek su nastali problemi kad se vlast umešala. Žao mi je što naše vlasti ratuju sa Njegošem, a sada i sa Svetim Vasilijem", rekao je vladika i dodao da je Sveti Vasilije oduvek okupljao svoj narod, a da to čini i sada.

Građani su tokom obraćanja uzvikivali "Živeo vladika", "Nedamo svetinje", ..., a na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske uživo je prenošeno događanje u Nikšiću.

Sinoć su i u drugim gradovima Crne Gore održana okupljanja u znak podrške Joanikiju i sveštenicima.

Kurir.rs/Tanjug Foto:Screenshshot

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...