Najnovije vesti

TRUDNICA SE PORODILA U AUTU ISPRED URGENTNOG CENTRA U PODGORICI: Na svet donela dečaka, lekari munjevito reagovali
Foto: Profimedia

nesvakidašnji događaj

TRUDNICA SE PORODILA U AUTU ISPRED URGENTNOG CENTRA U PODGORICI: Na svet donela dečaka, lekari munjevito reagovali

Crna Gora

Dečak težak 2,9 kilograma došao je na svet preksinoć u autu ispred Urgentnog centra Kliničkog centra u Podgorici. Munjevitom reakcijom medicinskog osoblja Urgentnog i Ginekologije, porođaj je obavljen u autu. Presečena je vrpca, dete je zaplakalo. Beba i majka su dobro. Medicinsko osoblje presrećno, piše CDM.

A evo šta kažu akteri ove divne priče, oni koji su učinili sve da dečak na svet dođe živ i zdrav.

Specijalizant u Urgentnom centru, dr Nenad Radović priča da su ga pozvali i kazali da je žena u svom autu ispred Urgentnog centra i da je u toku porođaj. Kaže da su hitno istrčali iz sale, tamo su zatekli kolege, porođaj je već bio u toku.

"Naš tehničar je pridržao plod. Presekli smo pupčanu vrpcu, beba je zaplakala. Odmah smo pozvali Ginekologiju, kolege su odmah reagovale i bile tu sa potrebnom opremom. Sada kada znamo da su beba i majka dobro, to je najveća nagrada", priča doktor Radović.

Ginekološko-akušerska sestra Ana Đurović kaže da su dobili informaciju da je porođaj počeo i da su koleginica i ona hitno otišle da pomognu kolegama iz Urgentnog bloka.

"Shvatili smo da se događa porođaj. Koleginica i ja što hitnije pošle da pomognemo kolegama iz Urgentnog bloka", ističe ona.

Doktorka Angela Ćorić, ginekolog akušer kaže da se i ovakve situacije dešavaju, porođaj u uslovima koje nisu predvideli.

"Važno je da smo spremni da priteknemo u pomoć. Ovde je munjevito reagovano, i od strane UC i od nas sa Ginekologije. Beba je zbrinuta. Majka je zbrinuta. One su sad na sigurnom. Majka i beba će biti dobro", priča doktorka Ćirić.

Doktorka Azra Begović, pedijatar-neonatolog, kaže da je muško novorođenče u porodilište primljeno sinoć oko 21 sat.

"Rođeno u kolima. Dete je dobro. Teško je dva kilograma i 900 grama, dugačko 51 cm", ponosno kaže Begović.

Kurir.rs/CDM/Blic

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...