Najnovije vesti

ĐUKANOVIĆ: Parlamentarni izbori do kraja septembra
Foto: EPA / Boris Pejović

crna gora

ĐUKANOVIĆ: Parlamentarni izbori do kraja septembra

Crna Gora

Predsednik Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori u Crnoj Gori biti održani na jesen, na kojima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda.

Djukanović je rekao da bi u skladu sa Ustavom izbori trebalo da budu održani do kraja septembra.

"Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma većini, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra - videćemo", rekao je Djukanović na konferenciji za novinare u Cetinju povodom dve godine mandata.

On je rekao da je iskustvo sa korona virusom ukazalo na visok nivo funkcionalnosti države i na dobar nivo efikasnosti i odgovornosti sistema, počev od zdravstvenog.

"Mislim da je to razlog zbog kojeg verujem da danas građani više veruju državi Crnoj Gori i institucijama, nego što je to bilo u nedavnoj prošlosti", rekao je Djukanović.

On je danasnje obraćanje iskoristio da građanima Crne Gore čestita 21. maj - Dan nezavisnosti.

"Dan kada smo sa olovkom u ruci vratili državno i nacionalno dostojanstvo. Vratili dug našim slavnim precima, i otvorili novu, evropsku perspektivu Crne Gore. Dostojni i svoje istorije, i 21. veka", naveo je Djukanović.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...