MILAN KNEŽEVIĆ TRAŽI DOZVOLU ZA NOŠENJE ORUŽJA: Priča se da se sprema atentat na mene, taj scenario je moguć
Foto: EPA

opasno u crnoj gori

MILAN KNEŽEVIĆ TRAŽI DOZVOLU ZA NOŠENJE ORUŽJA: Priča se da se sprema atentat na mene, taj scenario je moguć

Crna Gora -

Crnogorski Demokratski front saopštio je da su dobili, iz više izvora, informacije da određene kriminalne strukture, povezane sa bezbednosnim službama i tajkunima iz regiona, planiraju određene akcije kojima bi izazvali nestabilnost u toj zemlji. Zbog toga je jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, zatražio dozvolu za nošenje oružja od ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića.

"Bezbednosna situacija u Crnoj Gori ugrožena je zbog sukoba švercerskih klanova u DPS-u", kazao je Nebojša Medojević.

"Regionalni mediji su objavili da postoji jedan od mnogih planova da se ugrozi život Milana Kneževića, da se izvrši atentat na njega. Pozvali smo premijera Duška Markovića da se na najozbiljniji način provere informacije koje u sebi uključuju i delovanje više regionalnih struktura. Mi smo prikupili dosta informacija i saznanja, ali zbog osetljivosti političkog trenutka, ne želimo da javnost opterećujemo detaljima i imenima koje imamo. Pozivamo naše i službe u regionu ili demantuju ili potvrde saznanja koje imamo, a to je da određene strukture planiraju atentat na jednog od lidera DF-a. Nije isključeno i da bi neko drugi, ne samo Knežević, mogao biti meta", dodao je.

Milan Knežević je rekao da se priča o mogućem atentatu na njega pojavila u petak, a da policija, ANB i Specijalno tužilaštvo do danas nisu reagovali „da se radi o hibridnoj vesti i ratu protiv Crne Gore“.

"Verujem da je taj scenario moguć. Ne tražim policijsku pratnju i zaštitu, samo da se dozvoli meni, mom obezbeđenju i porodici nošenje oružja, pa ćemo već naći način da se izborimo. Kada država ćuti na ove informacije, mi ćemo morati da se samoorganizujemo. Marković ne mora da odgovori na ove informacije, ali očekujem da mi ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić, dozvoli nošenje oružja, kao i članovima moje porodice i obezbeđenju", poručio je Knežević.

Kurir.rs/Novosti.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track