Najnovije vesti

MILAN KNEŽEVIĆ U POLICIJI: Dao izjavu o navodima da se sprema atentat na njega, iz Uprave kažu da ništa ne znaju
Foto: Profimedia

napadi na opoziciju crne gore

MILAN KNEŽEVIĆ U POLICIJI: Dao izjavu o navodima da se sprema atentat na njega, iz Uprave kažu da ništa ne znaju

Crna Gora

Poslanik DF-a Strahinja Bulajić saopštio je u Skupštini da Milan Knežević policiji daje izjavu povodom navoda o pripremanju njegovog ubistva.

Bulajić je kazao da Knežević jutros otišao u policiju koja ga je pozvala pet-šest dana nakon što je upozorenje o njegovom ubistvu stiglo od Generalnog konzulata Srbije u Cirihu 15. maja.

On je pročitao pismo Konzulata iz Ciriha:

"U dopisu iz Ciriha navodi se da je državljanin Crne Gore telefonom preneo vicekonzulu, koga inače površno poznaje, informaciju da se na Kneževića priprema atentat. Za taj plan on je saznao, kako je naveo, od jednog Albanca koji je 14. maja sedeo sa viskokotiranim pripadnicima službe bezbednosti Kosova, a koji su, inače, bivše kolege pomenutog Albanca. Prethodnog dana na Kosovu je boravio izvesni Golubović iz Službe bezbednosti Crne Gore koji je doneo crnogorski pasoš i 400.000 evra za Fljorima Ejupija i njegov kriminalni klan, Ejupi se trenutno nalazi u Holandiji ili Belgiji i trebalo bi da doputuje u Crnu Goru. Planirano je da lično izvrši atentat na Milana Kneževića i to iz hotela koji gleda na Hram Hristovog vaskrsenja, a u vreme mitinga ili narodnog sabora”, pročitao je Bulajić.

Inače, Uprava policije putem međunarodne pravne pomoći i od strane bezbednosnih službi nije obaveštena o spornom dokumentu koji se pominje u medijima, samim tim policiji nije dostupan ovaj dokument.

Policija za sada nema saznanja da bilo koji službenik službi bezbednosti u Crnoj Gori imao bilo kakve veze sa informacijama koje su iznete u medijima iz navodnog dokumenta Generalnog konzulata Srbije u Cirihu.

Kurir.rs/Vijesti.me

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...