POLICAJAC PRENOSIO PRETEĆE PORUKE: Sin sudije Vrhovnog suda Femića uhapšen pod sumnjom da je član škaljarskog klana
Foto: Printscreen RTCG

bruka

POLICAJAC PRENOSIO PRETEĆE PORUKE: Sin sudije Vrhovnog suda Femića uhapšen pod sumnjom da je član škaljarskog klana

Crna Gora -

PODGORICA - Zatvorski policajac Danilo Femić (36) iz Bijelog Polja uhapšen je pod sumnjom da je član škaljarskog klana.

Mediji navode da je Femić sin sudije Vrhovnog suda Branimira Femića i da je pušten da se brani sa slobode. On je uhapšen u okviru istrage Specijalnog državnog tužilaštva za ubistvo Novljanina Šćepana Roganovića, člana škaljarskog klana.

Njemu se na teret stavlja krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i pomoć učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Pobjeda piše da je jedan od osumnjičenih za ubistvo Roganovića priznao inspektorima da je učestovao u zločinu i pristao na saradnju sa tužilaštvom.

Zbog statusa o kojem je pregovarao sa tužilaštvom i njegove bezbednosti prebačen je u zatvor u Bijelom Polju. Zatvorski policajac Femić ovom pritvoreniku prenio je poruke od članova škaljarskog klana i tako uticao na njega da se predomisli i ne bude svedok saradnik.

Osumnjičeni za ubistvo Roganovića je zbog poruke od škaljaraca odlučio da više ne sarađuje sa istražiteljima. Nakon što su operativnim radom tužilaštvo i policija utvrdili da je Femić uticao na svedoka, zbog čega je i uhapšen, saradnik se predomislio i nastavio da istražiteljima pomaže u rasvetljavanju ovog zločina. Roganović je ubijen u Herceg Novom 13. februara ove godine.

Kurir.rs/Beta

Foto printscreen RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja