NIJE HTEO BAGEROM NA SVETINJU: Nikšićanin odbio da ruši konak, evo ko je prihvatio PRLJAVI POSAO!
Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

bruka

NIJE HTEO BAGEROM NA SVETINJU: Nikšićanin odbio da ruši konak, evo ko je prihvatio PRLJAVI POSAO!

Crna Gora -

Građevinska firma „Vilusi“ iz Nikšića angažovana je jutros da sruši manastirskog konak na Briskoj Gori pored Ulcinja.

Portal In4S je razgovarao sa bageristom M. Koprivicom koji odbio da vozi bager te firme i koji nije želio da učestvuje u rušenju konaka. Koprivica je bio kratak što je razumljivo nakon napornog dana i kilometara pješačenja.

„Jutros me je firma poslala u Ulcinj sa bagerom, ali nisu mi rekli gdje idem, ni šta treba da radim. Tek kada sam došao, vidio sam o čemu se radi. Odmah sam izašao iz bagera i rekao da neću da rušim konak, niti da učestvujem u tome. Prekrstio sam se i otišao pješke sa tog mjesta do Ulcinja“, kaže Koprivica za naš portal.

Naš čitalac koji je bio u blizini, kaže da je Koprivica bio uporan u odluci i nakon vrlo neprijatnog razgovora sa policijom napustio je to mesto, a bager je preuzeo direktor kompanije Vilusi Marko Daković koji je na kraju i srušio konak.

Podsećamo, Sekretarijat za održivi razvoj, oglasio se na svom Tviter nalogu povodom ovog događaja i napisao: „U Zoganju, #Ulcinj, započeto rušenje nelegalno građenog objekta projektovane površine više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu celinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz XVII vijeka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

Kurir.rs/In4s Foto: Mitropolija crnogorsko primorska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja