AMFILOHIJE POZVAO NAROD DA NE GLASA ZA VLAST AKO NE POVUKU ZAKON: Prošlo je vreme okupatora (VIDEO)
Foto: Marina Lopičić

održan moleban u podgorici

AMFILOHIJE POZVAO NAROD DA NE GLASA ZA VLAST AKO NE POVUKU ZAKON: Prošlo je vreme okupatora (VIDEO)

Crna Gora -

Mitropolit Amfilohije pozvao je narod da ne glasa za aktuelnu vlast ukoliko ne povuku sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

"Prošlo je vreme okupatora, ali treba da prođe vreme i onih koji nastavljaju praksu okupatora", kazao je mitropolit ispred Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

U Podgorici je održan moleban za spas svetinja. Posle molebana najavljena je svešteničko-monaška litija koja se se kretala do zgrade Skupštine Crne Gore i nazad.

"Sabranja crkve vekovima traju na ovim prostorima i sada se nastavljaju. Litije pozivaju na izmirenje braće, ove naše litije su jedinstvene. Narod se probudio duhovno i ništa ne traži. Sabrao se da u ljubavi proslavlja Boga. Ova naša sabranja su vezana i za bezakonje, onaj zakon koja nam je u noćna vremena nametnula Skupština, kojim se otimaju zadužbine drevne, koje nisu građene ni za kaluđere ni vlastodršce, već u slavu Boga.

U tom duhu su i naša sabranja kao molba onima na vlasti sa se otrezne i ne otimaju od crkve Božje. Ono što nas je zapanjilo, i nas i Evropu ovih dana, jeste rušenje crkava i otimanje. Započelo sa otimanjem i rušenjem konaka na Briskoj gori. Okupator je srušio, i u Ulcinju su došle antiterorističke grupe naoružane do zuba kod četiri monahinje“, dodao je on.

Ispred hrama se nakon molebana okupilo više od stotinu sveštenika i monahinja, a na platou se okupilo i više stotina građana.

Nastavak litija najavljen je za nedelju.

Moleban u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici održan je po blagoslovu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track