STAREŠINA HRAMA U PODGORICI PRIVEDEN NAKON MOLEBANA: Režim nastavlja sa progonom SPC!
Foto: Facebook / Istorija srpske Crne Gore

udar na crkvu

STAREŠINA HRAMA U PODGORICI PRIVEDEN NAKON MOLEBANA: Režim nastavlja sa progonom SPC!

Crna Gora -

Udar na SPC u Crnoj Gori nastavljen je sionoćnjim provođenjem sveštenika Dragana Mitrovića, starešine Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Sveštenik je priveden posle molebana održanog u Hramu Hristovog Vaskrsenja koji je služen sinoć, objavio je portal IN4S.

Privođenje sveštenika predstavlja nastavak brutalnosti prema verujućem narodu i sveštenstvu SPC, nakon rušenja manastirskog konaka u Ulcinju.

foto: Facebook / Manastir Kosijerevo

Privođenje sveštenika dogodilo se uoči litija zakazanih za nedelju, na koje je pozvala Mitropolija crnogorsko-primorska.

foto: Saborni Hram Hristovog Vaskrsenja

Kako je navedeno iz Mitropolije, u poruci koja je pročitana ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, "vlast u Crnoj Gori epidemiju virusa korona koristi za promociju opasnijeg virusa - vlastoljublja, a selektivnom primenom su obesmišljene mere zaštite protiv virusa“.

U poruci Episkopskog saveta stoji i da je Vlada Crne Gore odustala od dijaloga i pregovora o spornom Zakonu o slobodi veroispovesti.

Mitropolit Amfilohije pozvao je narod da ne glasa za aktuelnu vlast ukoliko ne povuče sporni Zakon o slobodi veroispovesti.

Kurir.rs / In4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track