MILOVA POLICIJA UPALA U PODGORIČKI HRAM, VERNICI ODBRANILI SVEŠTENIKA: Evo šta je vlastima poručio mitropolit Amfilohije
Foto: Screenshot

HAOS U PODGORICI

MILOVA POLICIJA UPALA U PODGORIČKI HRAM, VERNICI ODBRANILI SVEŠTENIKA: Evo šta je vlastima poručio mitropolit Amfilohije

Crna Gora -

Crnogorska policija ušla je u Saborni hram Hrista spasitelja u Podgorici sa namerom da privede protojereja Mirčetu Šljivančanina.

Protojereja Mirčetu Šljivančanina su, po rečima podgoričkog paroha Predraga Šćepanovića, pripadnici policije hteli da privedu, ali da ga je odbranio narod, prenose Vijesti.

"Očekujemo da će policija doći po njega čim se narod raziđe", kazao je Šćepanović.

Šćepanović nije znao ništa o krivičnoj prijavi koja je bila podneta, pa je tužilastvo odbacilo, kako su javili neki mediji.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije rekao je večeras ispred Hrama Hristvovog Vaskrsenja u Podgorici da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon povratka ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je predvodio Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je rekao da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da „razagnaju narod sa Hrama“.

Amfilohije je to rekao nakon povratka ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja sa protestne litije ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on predvodio.

On je kazao da je on najodgovorniji za ono što se događa na litijama.

„Neka me uhapse i u Spuž neka me vode, biće mi dobro da se odmorim. Ali nije dobro za njih, nije dobro za Crnu Goru da nastave sa nasiljem. Sljedeće sedmice ćemo nastaviti sabranja, sve dok ne poništi bezbožni zakon“, rekao je Amfilohije.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija Foto: Screenshot

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track