MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO U PODGORICI: Ja sam najodgovorniji za sve što se dešava, neka mene hapse i vode u Spuž
Foto: EPA/Boris Pejović

ISPRED HRAMA HRISTOVOG VASKRSENJA

MITROPOLIT AMFILOHIJE PORUČIO U PODGORICI: Ja sam najodgovorniji za sve što se dešava, neka mene hapse i vode u Spuž

Crna Gora -

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je sinoć ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da je on najodgovorniji za sve što se dešava na litijama, i poručio ako nekog treba da hapse, da hapse njega i povedu u Spuž.

On je takođe kazao da je od njega i protojererja Mirčete Šljivančanina traženo da "razagnaju narod sa Hrama".

Amfilohije je to rekao nakon završene litije, ulicama Podgorice u kojoj je učestvovalo više hiljada građana i koju je on predvodio.

"Da li je Mirčeta to mogao da prihvati? Crkva Božija je da sabira sve ljude i zemaljske narode, da ih miri, priziva na slogu, ljubav i pomirenje. Otac Mirčeta je pozvan u policiju. Ja sam rekao inspektoru da jedini koji treba da odgovara sam ja", kazao je Amfilohije nakon čega su okupljeni građani uzvikivali: "Svi, svi".

"Taj inspektor je sa Kosova i rekao sam mu da mi ovde branimo svetinje i na Kosovu. Otkud im pravo, nekrštenim vladarima, da uzimaju svetinje? Oni su priznali nepostojeću državu Kosovo, odrekavši se srca Crne Gore za vrijeme kralja Nikole. Znači, treba oca Mirčetu sad u zatvor zato što je tražio ovo sabranje. Neće dočekati nijedna vlast u ovoj zemlji da mi razgonimo narod. Ovaj narod je sad slobodan, poslije 70 godina i samo neko ko je antinarodan može da traži da se narod odrekne slobode. Ako se ova vlast odrekne ovog bezumlja onda ćemo mi biti za njih, a ako ne, onda će ovo biti zločin kao kad su priznali Kosovo", rekao je mitropolit Amfilohije.

On je kazao da je on najodgovorniji za ono što se događa na litijama.

"Neka me uhapse i u Spuž neka me vode, biće mi dobro da se odmorim. Ali nije dobro za njih, nije dobro za Crnu Goru da nastave sa nasiljem. Sljedeće sedmice ćemo nastaviti sabranja, sve dok ne poništi bezbožni zakon", poručio je mitropolit Amfilohije.

Kurir.rs/in4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track