OTAC GOJKO PEROVIĆ PORUČIO U BARU: Policija može slobodno da piše prijave, mi smo zaraženi Božjom ljubavlju i hrabrošću
Foto: Printscreen Youtube/ Љубимо Светосавље

rektor cetinjske bogoslovije

OTAC GOJKO PEROVIĆ PORUČIO U BARU: Policija može slobodno da piše prijave, mi smo zaraženi Božjom ljubavlju i hrabrošću

Crna Gora -

Otac Gojko Perović izjavio je sinoć u Baru da nema bojazni od korona virusa, da smo svi zaraženi božijom ljubavlju.

Kako je naveo, pozivi su ispisani jer se narod okupio u porti Sabornog Hrama Svetog Jovana Vladimira.

Rektor Cetinjske bogoslovije je istakao da slobodno mogu da ih broje i pišu prijave.

Otac Gojko je poručio predsedniku crnogorske Vlade Dušku Markoviću da ne treba da se boji okupljenih građana da su izvor zaraze, jer su oni već zaraženi Božjom ljubavlju, a da će svaki doktor potvrditi da jednom zaraženi ne može to da bude opet.

"Mi smo zaraženi Božjom ljubavlju i hrabrošću i mi smo ovde korona fri zona", rekao je rektor Cetinjske bogoslovije.

"Svi smo prizvani da budemo sveti. Ne mora niko da liči na Amfilohija ili na Joanikija ili na Marka popa ili popa Janka, nego svako neka ide svojim putem, uz Božiji blagoslov pa ćemo se neđe, pazite – neđe jednom sresti. A svi znamo đe je to – u Carstvu nebeskom", kazao je otac Gojko.

Podsetivši na jevanđelske reči: "Budite mudri kao zmije, a bezazleni kao golubovi", on je kazao da i večeras treba biti mudar.

"Već su ispisani pozivi za barsko sveštenstvo da se večeras svakako jave u policiju, zbog toga što smo mi ovdje u porti hrama", kazao je otac Gojko, dok je prisutni narod ovu informaciju dočekao sa velikim negodovanjem.

"Mi smo hrabri jer znamo da ovaj život prolazi i da ima dosta stvari preči od ovoga života i samo kad to znamo ovaj život ima vrijednosti. Zato su se vlastodršci preračunali. Mislili su da mogu hrišćani da se izbroje. A kako da se izbroje kad ni mi sami ne znamo šta u nama spava i koliko ljudi ima u jednome čovjeku", kazao je otac Gojko, podsetivši na reči iz "Gorskog vijenca".

Na objavljivanje vesti da se u Crnoj Gori pojavio jedan slučaj zaraženog korona virusom, otac Gojko je ironično rekao: "Taj film nećete gledati, a postoji i priča za jednog književnika koji se nije baš proslavio u politici 'nismo čitali sve što su napisali, ali smo ih pročitali'".

Kurir.rs/in4s.net

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track