SVEŠTENIK IZ BIJELOG POLJA NA SASLUŠANJU: Narod se okupio ispred policije i uzvikuje NE DAMO SVETINJE! (VIDEO)
Foto: FB Printscreen

udar na spc

SVEŠTENIK IZ BIJELOG POLJA NA SASLUŠANJU: Narod se okupio ispred policije i uzvikuje NE DAMO SVETINJE! (VIDEO)

Crna Gora -

Među sveštenicima SPC u Crnoj Gori koji su nakon litija završili u policiji na informativnom razgovoru nalazi se i protojerej stavrofor Darko Pejić, čije je saslušanje u Bijelom Polju u toku.

Ispred CB-a BIjelo Polje okupilo se više desetina građana, koji su došli da podrže sveštenike.

Otac Darko je u izjavi naveo da ne razume zbog čega je pozvan na informativni razgovor, te da je ovo treći poziv na informativni razgovor u poslednja dva meseca, ali da pretpostavlja da se radi o poštovanju distance tokom molebana, koji je kao i prethodna dva meseca služen sinoć u 19 sati ispred ckrve svetih Apostola Petra i Pavla.

“Ja sam prisustvovao molebanu kao sveštenik i niti sam pozivao niti sam se obraćao narodu. Meni kao svešteniku moralna i duhovna savjest ne daju da ja prebrojavam i odvajam narod i da govorim ko može a ko ne može prisustvovati molebanu. To pravo imaju svi verujući ljudi”, naveo je on u izjavi.

Podsetio je da su sveštenici, s obzirom da nisu dobili odobrenje za litiju, obavijestili narod da neće biti litije i prije početka molebana pozvali vjernike da poštuju odredbe Nacionalnog koordinacionog tijela o držanju distance.

Kurir.rs / Vijesti.me

Foto: Facebook video prtscr / Bijelopoljske novosti, Info 050

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track