NAPETO U SO BUDVA: Specijalci opkolili zgradu opštine, ispred je preko 20 kombija sa policijom, narod ne može da priđe
Foto: Printscreen Facebook/Danilo Saranovic

drama u crnoj gori

NAPETO U SO BUDVA: Specijalci opkolili zgradu opštine, ispred je preko 20 kombija sa policijom, narod ne može da priđe

Crna Gora -

Nakon što je sinoć odustala od asistencije Upravnoj inspekciji za nasilnu smene vlasti u Budvi, policija je kako piše in4s.net rano jutros opkolila zgradu Opštine Budva.

"Krenula policija u zgradu Opštine" kratko je rečeno iz Demokratskog fronta Budva.

Prema pisanju portala IN4S, ispred zgrade se nalazi 20 kombija sa policijom, a da pripadnici SAJ-a ne dozvoljavaju narodu da priđe.

U zgradi Opštine su gradonačelnik Marko Carević i predsednik parlamenta Krsto Radović. Carević je poručio građanima Budve da se jutros brani njihova izborna volja.

On je ponovio da Upravna inspekcija nema ovlašćenja da imenuje i postavlja predsednike Opštine i Skupštine opštine.

"Ne znam zašto je ovolika okupacija i opsada Budve. Mi smo prinuđeni da se branimo i da branimo izbornu volju građana Budve. Ako Upravna inspekcija dođe u radno vreme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vreme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države.

Ono sto ne prihvatamo je da Upravna inspekcija kao nenadležna, svojim zapisnikom postavlja navodno novu većinu. To je prekoračenje ovlašćenja i podneli smo protiv toga krivične prijave. Jedino ko je nadležan je Upravni sud. Ovde se zakoni ne poštuju od onih koji ih kreiraju", kazao je Carević.

"Umesto turista, rano jutros u Budvu stigle desetine policijskih kombija. Neće moći pendrek demokratija", napisao je na svom Fejsbuk profilu funkcioner Demokrata Danilo Šaranović.

Podsetićemo, Upravna inspekcija sinoć je došla je u prostorije Opštine Budva, zajedno sa Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, u nameri da ih uvede kao nove funkcionere, ali opštinska vlast nije dozvolila pristup.

Marko Bato Carević podneo je krivične prijave protiv tri inspektora Upravne inspekcije, kao i protiv odbornice DPS Snežane Kuč i lider budvanskog odbora Crnogorske Vladimira Bulatovića zbog "zloupotrebe službenog položaja, stvaranja kriminalne organizacije za nasilno preotimanje vlasti i upad u službene prostorije".

Krsto Radović i Carević sinoć su pozvali okupljene da odu kućama, a oni ostali u zgradi Opštine.

DRAMA I TOKOM JUČERAŠNJEG DANA

Na zahtev nedavno imenovanih vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića, Upravna inspekcija - Ministarstvo javne uprave je juče oko 16:30h pokušala da uruči rešenje kojim se nalaže opštinskomrukovodstvu da omoguće ulazak u službene prostorije Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč. Inspekcija je došla na zahtev vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave pokušala je da obezbedi da se u skupštinsku službu Opštine Budva zavede odluka nove skupštinske većine kojom su smenjeni predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik SO Budva Krsto Radović.

Međutim, sa druge strane u službenim prostorijama nalaze se lokalni funkcioneri među kojima su Carević i Radović koji "brane" Opštinu.

Očekivala se asistencija Centra bezbednosti Budva kako bi se izvršio nasilan ulazak u zgradu Opštine i službene prostorije.

Radović je sprečio Upravnu inspekciju da uđu, nakon čega su članovi inspekcije zatražili asistenciju policije. Skupštinski hol pored službe obezbeđenja, štite i vatrogasci.

Demokratski front Budva je na svojoj Fejsbuk stranici objavio "da se policija sprema da upadne u zgradu Opštine Budva".

"Pozivamo građane da se okupimo u što većem broju i sprečimo puč koji se DPS sprema da uz pomoć državnih organa i gole sile izvede", stoji u objavi DF.

Prema saznanjima Novosti, nekoliko stotina pristalica Demokratskog frona (DF) i Demokrata se nalazi ispred i unutar zgrade Opštine Budva u znak podrške Careviću i Radoviću.

Carević je napeto stanje ocenio kao “desant na Opštinu Budva” . Životima ćemo braniti imovinu, poručio je Carević.

Dragan Krapović (Demokrate) je telefonski upozorio Bulatovića, da će on biti direktno odgovoran ako dođe do bilo koje vrste nasilja u Budvi. Predsenik opštine Budva zatražio je od policije da izvede nezaposlene iz zgrade opštine nakon radnog vremena.

Kurir.rs/in4s.net/Sputnjik/Večernje novosti

Foto: Printscreen facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track