I MILOVA POLICIJA KLEČI UHAPŠENIMA NA VRATU! Ovako su Flojda hapsili pa ubili! Društvene mreže usijane zbog ovog SNIMKA!
Foto: Twitter video prtscr

po američkom modelu

I MILOVA POLICIJA KLEČI UHAPŠENIMA NA VRATU! Ovako su Flojda hapsili pa ubili! Društvene mreže usijane zbog ovog SNIMKA!

Crna Gora -

Nemile scene iz Budve u kojima se vidi neviđena primena sile specijalaca koji su upali u zgradu Sklupštine Opštine podigle su ogromnu buru na društvenim mrežama, pogotovo prizor klečanja na vratu uhapšenog nalik ubistvu Džordža Flojda u SAD.

Pored snimaka na kojima se vidi kako su izvedeni i uz brutalnu silu uhapšeni gradonačelnik Budve Marko Carević, predsednik SO Krsto Radović, scena koja je naročito izazvala jezu i negodovanje u javnosti je klečanje na vratu jednog od uhapšenih, Mladena Mikelja, sekretara za investicije u Opštini Budva.

Podsetimo, ovaj zahvat američkog policajca je za posledicu imao gušenje Afroamerikanca Džordža Flojda, što je bio povod za demostracije protiv brutalnosti koje su se prelile na sve kontinente.

Marko Kovačević portparol Demokratskog fronta kaže za Kurir da ova fotografija najbolje opisuje odnos prema Srbima i srpskim političarima u Crnoj Gori.

"Ovde se sve vidi "crno na belo". Svima je jasno kako je brutalan odnos Đukanovićeve policije prema srpskim političarima" kaže Kovačević.

Podsetimo, specijalna antiteroristička jedinica nasilno je upala u prostorije Opštine Budva i uz neviđenu brutalnu primenu sile uhapsila više funkcionera i pretukla, kako se na snimcima vidi, ljude unutar prostorija.

Bivsi gradonačelnik Budve i potpredsednik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da su danas svi Džordž Flojd i da svi imaju koleno na vratu.

"Ovo danas što se desilo u Budvi volja je jednog čoveka Mila Đukanovića i njegove kriminalne klike", istakao je Krapović.

On je pozvao sve građane da dođu ispred stanice policije, jer se, kako je kazao, danas u Budvi brani demokratija i sloboda Crne Gore.

Kurir.rs

POLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track