Najnovije vesti

BUDVANI NASPRAM KORDONA! NAROD NA PROTESTU SVE BROJNIJI: Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora!
Foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

haos u cg

BUDVANI NASPRAM KORDONA! NAROD NA PROTESTU SVE BROJNIJI: Ustala je Crna Gora, svetinja se branit mora!

Crna Gora

Budvani su se u velikom broju okupili ispred zgrade Policije protestujući protiv brutalnog hapšenja gradskih funkcionera koji su jutros privedeni uz primenu neviđene sile. 

Gradonačelnik Budve Marko Carević i predsednik Skupštine opštine (SO) Budva Krsto Radović pušteni su na slobodu i pojavili su se pred okupljenim narodom ispred Opštine Budva oko 15 sati. 

Carević, koji se pojavio sa gipsom na nozi, je kazao da su oslobođeni krivične odgovornosti. Svi su pušteni, osim njegovog sina koji je, kako navode Vijesti, navodno napao službeno lice.

Ni kiša koja je počela da pada nije oterala okupljene građene sa protesta koji se preselio ispred zgrade Opštine u koju su ušli "novi funkcioneri". 

foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

 Na poziv bivšeg gradonačelnika Dragana Krapovića, koji je okupljenima rekao da je bes naroda "pogrešno usmeren ka policiji umesto na vlast koja je ušla u zgradu opštine", okupljeni su se okrenuli ka Opštini Budva, čije se sedište nalazi u neposrednoj blizini Policije. 

foto: Youtube prtscr / Todovid

Policija je u Budvi privela 23 osobe zbog "sprečavanja policijskih službenika u vršenju službene radnje".

Iz zgrade Policije su izvedeni su gradonačelnik i predsednik Skupštine Budve Marko Carević i Krsto Radović i policijskim vozilom odvezeni, pretpostavlja se u Tužilaštvo. 

foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

Oni su izvedeni na sporedni ulaz a posebnu zabunu unela je policija koja je u tom trenutku stavila gas-maske. Portal In4s.net međutim navodi da su odvezeni u risansku bolnicu. 

foto: Facebook/Marko Milačić - Prava Crna Gora

 Kako je za Kurir.rs potvrdila Milena Lubarda Marojević direktorka JU Grad teatar iz Budve, koja je među okupljenim narodom ispred Policije, sitauacija u gradu je veoma napeta. Od ranog jutra, kako je navela, svuda po gradu je raspoređena policija, parkirana su velika specijalna vozila i marice.   

"U Budvi je trenutno na delu utervianje "demokratije" pendrecima i to samo par meseci uoči izbora. Ovo što se jutros desilo sa hapšenjima je prekrajanje izborne volje građana koje se završilo nasiljem čiji kraj još ne vidimo. Za sve nas Budvane je najveće pitanje zašto se nije moglo sačakati par meseci do izbora, da se nariod izjasni na demokratskl način" istakla je za Kurir.rs Milena Lubarda Marojević. 

"Ne damo svetinje, ne damo svetinje!" orilo se ispred zgrade Policije u Budvi.

Među okupljenima posebnu pažnju je privukla i jedna starija gospođa u crnini koja je uplakana molila policajce da se "dozovu pameti" i podsetila da su "ljudi nekada staradali za Hrista i opet će".

foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

Kurir.rs 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...