SRAMOTA! Otac Saša Janjić mora da NAPUSTI Crnu Goru! Rešili da ga deportuju, traže mu vizu posle 20 godina!
Foto: Facebook video prtscr / Veselin Dragaš

udar na spc

SRAMOTA! Otac Saša Janjić mora da NAPUSTI Crnu Goru! Rešili da ga deportuju, traže mu vizu posle 20 godina!

Crna Gora -

Arhijerejskom namesniku pljevaljskom, protojereju - stvroforu Saši Janjiću, danas je u stanici Pogranične policije Crne Gore u Pljevljima izdato rešenje po kome mu se uskraćuje boravak na teritoriji ove države koju je dužan da napusti u roku od sedam dana, odnosno do 25. juna. Sveštenik ima pravo žalbe na ovo rešenje u roku od pet dana, a žalba odlaže izvršenje.

"Pogranična policija donela je rešenje kojim mi se uskraćuje boravak na teritoriji Crne Gore. Po tom rešenju, dužan sam da Crnu Goru napustim u roku od sedam dana. Iskoristiću pravo žalbe i žaliću se na ovo rešenje. Boravak u Crnoj Gori uskraćuje se meni, a ne i mojoj porodici" rekao je za Kurir sveštenik Janjić.

foto: Privatna Arhiva

Inače, ispred stanice pogranične policije Crne Gore u Pljevljima okupio se danas, dok je sveštenik Janjić bio na razgovoru na koji je pozvan juče, veliki broj ljudi iz Pljevalja i okoline koji su podržali sveštenika.

foto: Privatna Arhiva

"Predstoji mi velika borba, ali i velika borba za crkve u Crnoj Gori. Po mom mišljenju, uskoro će se u istoj situaciji, da im se uskrati boravak u Crnoj Gori, naći još barem 11 ili 12 mojih kolega, sveštenika iz ovog kraja. U stanici mi je rečeno da mi se boravak uskraćuje zbog toga što nemam, kako oni kažu, prijavljen boravak i radnu vizu, iako sam ja već 20 godina ovde" kaže Janjić.

Više stotina ljudi, dopratilo je jutros sveštenika Janjića od crkve na Gukama iznad Pljevalja do stanice pogranične policije dajući mu na taj način podršku.

Arhijerejskom namesniku pljevaljskom protojereju-stavroforu Saši Janjiću juče je uručne poziv da se jutros u 9 sati javi u stanicu granične policije u Pljevljima, a iz Mitropolije crnogorsko-primorske saopštili su da strahuju da će mu biti uručeno rešenje za deportaciju.

Kurir.rs / Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track